Zorgen over langere ambulanceritten vanuit Spijkenisse

Er rijden steeds minder ambulances naar het voormalige Ruwaard Van Putten ziekenhuis in Spijkenisse. De Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond spreek van een forse daling. Het ambulancepersoneel maakt zich zorgen. Sinds het faillissement van het ziekenhuis is de afdeling spoedeisende hulp nog maar beperkt open en moeten ambulances steeds vaker doorrijden naar Rotterdam of Dirksland. Vorig jaar juli reden er nog ruim 360 ambulances naar het voormalige Ruwaard, dezelfde maand dit jaar nog maar 146, een daling van 60 procent. Oorzaak: eerst de sluiting van de afdeling cardiologie, daarna het faillissement en het uitgeklede ziekenhuis. Met als gevolg langere aanrijtijden naar de alternatieve ziekenhuizen.

“Ook overdag moeten de meeste ambulances doorrijden omdat de specialisten van de afdelingen neurologie, cardiologie en radiologie hebben aangegeven geen acute zorg te kunnen verlenen”, vertelt Rein van Duijvenbode, directeur ambulancezorg bij de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond. “Begrijpelijk maar dat heeft consequenties voor de ambulancezorg.”

Vooral voor de inwoners van Spijkenisse is het verschil groot; van een paar minuten om de hoek tot zeker een kwartier langer naar Rotterdam. Een langere aanrijtijd betekent bovendien meer risico’s op complicaties, langer herstel en het kan soms zelfs levensbedreigend zijn.

Bron: rtvrijnmond

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit Nissewaard! Like ons op Facebook.

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op