Zorg of hulp regelen wijzelf.nl

De overheid verwacht van ons dat we zelf onze zorg gaan regelen en betalen. Steeds vaker krijgen bewoners van de Zuid-Hollandse Eilanden geen of onvoldoende indicatie voor huishoudelijke hulp. Mensen die werken in de huishoudelijke hulp of persoonlijke verzorging vrezen voor hun baan. Al deze verandering worden steeds nadrukkelijker gevoeld.

Als het aan Wijzelf Zorgcoöperatie De Eilanden ligt, sta je er niet alleen voor. Als wij het dan zelf moeten regelen, laten we het dan samen doen, coöperatief. Dat is de gedachte van Wijzelf Zorgcoöperatie De Eilanden.

Wijzelf Zorgcoöperatie De Eilanden is na een voorbereidingstijd van bijna een jaar, per 1 mei jl. in de lucht. Wij zijn op zoek naar aanbieders. Vooral huishoudelijke hulp, persoonlijke verzorging en burenhulp. Wijzelf behartigt de belangen van de leden door betrouwbare aanbieders te werven. Deze aanbieders zijn altijd particulieren of zzp’ers en wonen op de Zuid-Hollandse Eilanden, vertrouwd en dichtbij. Dus heb je tijd om een ander te helpen, hetzij betaald of vrijwillig, wees welkom.

Zorgvragers en -aanbieders vinden elkaar via www.wijzelf.nl/deeilanden

Door zich hierop aan te melden, worden zorgvragers lid van Wijzelf. Zij houden zelf de regie in handen en maken zelf afspraken met de zorgaanbieder. Ben je niet vaardig op internet, dan kan een vriend of familielid het ook voor je doen. Op het online platform regel je zelf de afspraken, de overeenkomst en de betaling.

Pas als je achteraf de declaratie goedkeurt, krijgt de aanbieder uitbetaald. Het systeem is juridisch en fiscaal getoetst. De zorgaanbieders zijn altijd particulieren of zzp’ers. Wijzelf controleert de identiteit van iedereen die zich aanmeldt. Wijzelf biedt zorgvragers en -aanbieders rechtszekerheid. Dit allemaal onder het toeziend oog van de vrijwillige bestuursleden.

Op donderdag 28 mei a.s. organiseert Wijzelf De Eilanden een informatieavond voor aanbieders. Het thema is ‘De zorg verandert!’ en begint om 19.30 uur. Locatie: Carlton Oasis hotel, Curieweg 1, in Spijkenisse. Graag even aanmelden via www.wijzelf.nl/deeilanden of deeilanden@wijzelf.nl

Zorg of hulp regelen wijzelf.nl from Maurice Smit on Vimeo.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit Nissewaard! Like ons op Facebook.

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op