Zoektocht naar plek asielzoekerscentrum in volle gang

De zoektocht naar een plek voor een asielzoekerscentrum is nog in volle gang. Dat schrijft het AD/Rotterdams Dagblad vandaag. Nissewaard Lokaal herhaalt haar eerdere standpunt. De partij is tegen de opvang van vluchtelingen in de gemeente Nissewaard. Volgens de partij wordt er nu op landelijk en Europees niveau te weinig gedaan om de problematiek aan te pakken én op te lossen en is de huidige opvang vooral dweilen met een kapotte, flink lekkende kraan.

Volgens Nissewaard Lokaal moet de Nederlandse regering eerst zorgen dat de kraan wordt gemaakt, alvorens te besluiten vluchtelingen op te vangen. Op dit moment komen veel vluchtelingen uit veilige landen. Zo bleek uit een reportage van journalist Arnold Karskens dat o.a. de maffia veel geld verdient met het overzetten van zogenaamde vluchtelingen vanuit het veilige Turkije naar Griekenland.

Inmiddels misbruikt Turkije zelfs de vluchtelingenstroom om een flinke eisenpakket op tafel te leggen richting EU. Het land wil financiële steun, afschaffing van de visumplicht voor Turken en verdere stappen tot aansluiting bij de EU.

Nissewaard Lokaal wil dat de regering een begin maakt met het tegenhouden van de vluchtelingenstroom door in eerste instantie in de regio op te vangen. Landen in de regio zijn o.a. Turkije, Jordanië en Saoudi-Arabië. Vervolgens dienen in Europees verband afspraken gemaakt te worden om per EU-land echte vluchtelingen op te nemen die niet terecht kunnen in de regio.

Hierbij dienen afspraken gemaakt te worden dat geplaatste vluchtelingen niet vrij kunnen reizen naar een ander EU-land om daar aanspraak te maken op de voorzieningen. Op dit moment worden de Noord-Europese landen overspoeld door te veel gelukszoekers, zo vindt de partij.

Vluchtelingen die niet in Oost-Europese landen willen wonen, omdat de levensstandaard als te laag wordt beschouwd, terwijl het er wel veilig is. Volgens Nissewaard Lokaal zou het vinden van veiligheid het eerste doel van een vluchteling moeten zijn. Dat is overal te vinden waar geen oorlog is.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit Nissewaard! Like ons op Facebook.

3
Reageer op dit artikel

avatar
2 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
RonDerksKlaas Recent comment authors
  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Klaas
Gast
Klaas

Volgens mij zei Burgemeester Salet tijdens de commissie vergadering dat er geen AZC zou komen, ondertussen gaat de zoektocht naar een geschikte locatie gewoon door. Wie houdt nu wie voor de gek.

Ron
Gast
Ron

Tja, politici he

Derks
Gast
Derks

Het volk wordt altijd voor de gek gehouden, als ze zeggen dat er Geen AZC komt dan komt die er wel. Wij als burger hebben totaal niets in te brengen.

Top