Zelf oliebollen bakken?

0

De jaarwisseling staat weer voor de deur! Dat betekent oudejaarsconferences, vuurwerk en natuurlijk: OLIEBOLLEN! Ga je dit jaar de oliebollen zelf bakken? Denk dan in ieder geval aan het volgende.

Pan met thermostaat
Gebruik een elektrische frituurpan met thermostaat. Zo’n pan is beveiligd tegen oververhitting. Dan weet je zeker dat de olie niet uit zichzelf kan ontbranden.

Passend deksel
Hou het (passende) deksel van de frituurpan in de buurt. Mocht de vlam in de pan slaan, dan kun je de brand direct doven door het deksel op de pan te leggen. Ga in ieder geval nooit lopen met de pan!

Brandwonden
Verbrand je je aan het kokende vet, zet dan eerst de pan uit en koel vervolgens de brandwond. Hou de wond ongeveer 10 minuten onder de kraan, liefst lauw zacht stromend leidingwater. Krijg je blaren of is de huid kapot, waarschuw dan een arts.

Frituurvet
Frituurvet en olie kun je beter niet via de wc of gootsteen weggooien, want dat leidt tot verstoppingen in het riool. Inleveren kan simpelweg door het afgekoelde frituurvet in de originele verpakking of in een andere af te sluiten plastic fles terug te gieten en het mee te nemen naar het inzamelpunt bij Reinis.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit Nissewaard! Like ons op Facebook.

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op