Zaterdag 14 september Open Monumentendag

Open Monumentendag is een mooie gelegenheid om kennis te maken met de monumentale en historische plekken van Spijkenisse en Hekelingen. Maar ook de dag waarop u kunt luisteren naar het festival Stemmen uit Spijkenisse, kunt rondsnuffelen op de kunstmarkt van RAR (Regio Art Rijnmond) of kunt kijken naar de kleurrijke optredens van Federatie Spijkenisse Samen.

Macht en Pracht
Spijkenisse probeert met haar activiteitenaanbod altijd aan te sluiten bij het landelijke thema, dit jaar Macht en Pracht. Denk bijvoorbeeld aan speciale aandacht voor de Herenbank in de dorpskerk Spijkenisse, openstelling van het oude gemeentehuis aan het Koningin Julianaplein of een kennismaking met de echte koning en koningin van het schaakspel.

In en buiten het centrum
Veel van de activiteiten vinden plaats in het centrum van Spijkenisse, allemaal op loopafstand van elkaar. Ideaal om aan de hand van de folder een leuk programma voor uzelf samen te stellen. Maar vergeet ook niet te kijken wat museumwoning Back to the Sixties, dorpskerk Hekelingen en de Michaelkerk u te bieden hebben. De fietsroute, die tijdens Open Monumentendag verkrijgbaar is in gemaal De Leeuw van Putten, loopt langs deze buitenlocaties. Op Open Monumentendag in Spijkenisse is het van 10.00 uur tot 17.00 uur weer volop genieten voor jong en oud.

Voor de kindervoorstelling Circastique in Bibliotheek Boekenberg Spijkenisse en de voorstelling in restaurant Pappagallo wordt een bijdrage gevraagd. Alle andere activiteiten zijn gratis.

Meer informatie vindt u in de folder

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit Nissewaard! Like ons op Facebook.

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op