Workshop vloggen (8-16 jaar)

Vraag jij je ook wel eens af hoe Enzo Knol en BeautyNezz een vlog maken. Volg dan tijdens de Week van de Mediawijsheid de workshop vloggen van Kleinkunstig in Bibliotheek de Boekenberg. Op zaterdag 25 november leer je hoe je jouw verhaal pakkend vertelt in een video. Misschien wordt jij dan later wel net zo bekend.

Vloggen is het maken van een videoblog, oftewel een vlog. Jij vertelt jouw verhaal voor de camera in slechts een paar minuten. Dit is een korte en krachtige manier om jouw kijkers aan te spreken en ze iets te vertellen dat jij belangrijk, opvallend of leuk vindt. Voor het maken van een vlog is niet veel nodig. Het belangrijkste zijn een camera, een presentator en een verhaal.

Een van de bekendste vloggers op dit moment is Enzo Knol. Sinds juni 2013 uploadt hij iedere dag een vlog naar zijn YouTube kanaal over wat hij die dag heeft meegemaakt. Hij neemt zijn camera overal mee naartoe, zelfs de meest ongemakkelijke situaties worden gefilmd.

De workshop begint met een korte introductie op de kunst van het vloggen met inspirerende voorbeelden uit de praktijk. De kinderen gaan aan de slag met een onderwerp uit hun eigen leven. Na het uitproberen en filmen van hun verhaal, monteren de leerlingen hun eigen vlog.

Zo leren ze over de opname- en montagetechnieken die worden toegepast in veel vlogs. Aan het einde van de workshop nemen we de tijd om ervaringen uit te wisselen met elkaar en de vlogs te bekijken.

Er zijn twee workshoprondes. Van 11.00 tot 12.30 uur kunnen kinderen van 8-12 jaar deelnemen. Van 13.00-14.30 uur is plek voor jongeren van 12-16 jaar. Er is beperkt plek, dus wacht niet te lang met aanmelden.

Kaarten voor: Workshop vloggen (8-12 jaar)
Kaarten voor: Workshop vloggen ( 12-16 jaar)

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit Nissewaard! Like ons op Facebook.

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op