Workshop Mindfulness

Onze omgeving wordt steeds hectischer en stressvoller. Het is daardoor lastig om een goede balans te vinden tussen werk, studie en privé. Hoe gaat u hiermee om? Iets doen zonder aandacht veroorzaakt gepieker en spanning. Mindfulness helpt u om dit patroon te doorbreken.

Tijdens de workshop Mindfulness op zaterdag 11 april in de Boekenberg laat Annemieke Huizer u op een leuke en ontspannende manier kennismaken met mindfulness door middel van eenvoudige praktische oefeningen.

Centraal in mindfulness staat aandacht. Aandacht voor uzelf, voor het moment, voor anderen, voor uw lichaam, voor uw gedachten, voor uw ademhaling, kortom aandacht. Door die aandacht te hebben en deze te richten, gaat u meer zien en merken van wat er gebeurt met uzelf.

U krijgt inzicht in hoe u reageert of denkt in bepaalde situaties. Door aandacht en zelfkennis kunt u uzelf hierin aansturen. In de praktijk blijkt dit niet eenvoudig te zijn; we zijn vaak met ons lichaam op de ene plaats en met ons hoofd ergens anders. Het unieke van elke ervaring gaat hierdoor vaak aan ons voorbij.

De workshop wordt verzorgd door youCANbe – Centrum Aandacht Nissewaard. Annemieke Huizer is gecertificeerd mindfulness trainer voor volwassenen, jongeren en kinderen. www.youcanbe.nl.

Aanmelden voor de Workshop Mindfulness

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit Nissewaard! Like ons op Facebook.

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op
Top