Workshop blind schilderen

Op zaterdag 23 juni kun je deelnemen aan deze workshop onder leiding van Laura Meddens, een Amsterdamse kunstenaar die bij een steeds groter wordend publiek in Nederland bekendheid geniet. Veel van onze galeriebezoekers hebben al met Laura en zeker ook met haar bij ons geëxposeerde werk kennisgemaakt.

Voor degenen die Laura nog niet kennen: zij is blind sinds 2007, maar maakt desondanks wondermooie abstracte en semi abstracte schilderijen. Beter gezegd, dankszij haar blindheid is zij in staat om de prachtige kleurrijke en dynamische beelden die in haar hoofd verschijnen vast te leggen op doek. Wat zij voor zich ziet brengt zij vanuit haar intuïtie rechtstreeks met haar vingers aan door de realiteit los te laten. Je zou kunnen spreken van een combinatie van inspiratie en trance.

Met deze manier van werken wil zij graag geïnteresseerden kennis laten maken. Deze workshop begint met een introductie door Laura, waarbij zij uitleg geeft over haar inspiratiebronnen en over de wijze waarop zij haar visualisaties gestalte geeft op het doek. Natuurlijk is hierbij ook gelegenheid tot het stellen van vragen.

Vervolgens ga je zonder je door wat dan ook beperkt te voelen met een slaapmaskertje op aan de slag. Er wordt gewerkt tot aan de lunch. Voor het eerst zie je dan je eigen werk en ná de lunch gaat iedereen als het ware in retraite en kan je werk besproken worden als je hier behoefte aan hebt. Hierna wordt geblinddoekt weer lekker verder gewerkt tot je er een goed gevoel over hebt. Met een hapje en een drankje en een nabespreking wordt vervolgens de workshop afgesloten.

Heb je nog vragen of wil je deelnemen aan deze bijzondere workshop meldt je dan snel aan bij Wanda, telefoon: 06-47468837 of email eenreiziger@msn.com. Wacht daarmee vooral niet te lang want het aantal plaatsen is beperkt.

De kosten: € 75,– per persoon, inclusief alle materialen, koffie/thee met iets lekkers, softdrinks en tot besluit een hapje en een drankje. Je lunch kun je zelf meebrengen, maar kun je desgewenst ook door ons laten verzorgen voor € 7,50. Dit graag bij aanmelding doorgeven.
Zaterdag 23 juni, 10.00 tot ca. 15.00 uur.

Workshop blind schilderen
Galerie The Window
Mr. P.J. Oudweg 34
3214 XN Zuidland

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit Nissewaard! Like ons op Facebook.

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op
Top