Wooninformatiemarkt: alles over wonen in Nissewaard

Welke huizen staan op dit moment in Nissewaard te koop, zowel nieuwbouw als bestaande bouw? Wat is het huuraanbod? Hoeveel zelfbouwlocaties zijn er. En welke nieuwbouwprojecten komen eraan? Wie op zoek is naar een huis in Spijkenisse, Zuidland, Hekelingen, Heenvliet of een van de andere kernen van Nissewaard, kan dinsdagavond 21 april terecht op de Wooninformatiemarkt in Theater de Stoep in Spijkenisse.

De Wooninformatiemarkt vindt plaats in de foyer van het theater en duurt van 19.30 tot 22.00 uur. Aanbieders presenteren daar hun koop- en huuraanbod in Nissewaard. Het gaat om woningen voor verschillende doelgroepen, zoals starters, gezinnen en ouderen. De gemeente is bovendien aanwezig met het kavelaanbod in Spijkenisse, Hekelingen en Zuidland.

Vooral ook nieuw aanbod
Bijzonder aan de Woonmarkt is dat er vooral ook nieuw aanbod wordt gepresenteerd. Enerzijds van nieuwe projecten (zoals Park Waterrijk in Hekelingen en Heerlijk Heenvliet in Heenvliet). Anderzijds van nieuwe fases van bestaande nieuwbouwprojecten (zoals Het Land in Spijkenisse en De Kreken van Nibbeland in Zuidland).

Financieel en juridisch advies
Naast woningaanbieders is ook de Rabobank aanwezig. Bezoekers kunnen met adviseurs van de bank in gesprek over allerlei financiële vragen. Daarnaast zijn specialisten van Ouwerkerk Notariaat van de partij. Zij kunnen alles vertellen over nut en noodzaak van een samenlevingscontract, de mogelijkheden om een schenking te doen en andere juridische zaken.

Sprekers over starterslening en financiële kwesties
Vanaf 20.00 uur, als de Wooninformatiemarkt al bezig is, vinden in de kleine zaal van het theater twee korte presentaties plaats. De ene sessie gaat over de nieuwe starterslening waar de gemeente aan werkt. Een specialist van het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten (SVN) komt hierover tekst en uitleg geven.

De andere sessie wordt verzorgd door de Rabobank en gaat over verschillende actuele financiële kwesties, zoals het financieren van een verbouwing en of je wel een huis kunt kopen als je een restschuld hebt. De Woonmarkt gaat ondertussen gewoon door. Deze duurt tot 22.00 uur.

Parkeren
Het theater is te vinden aan het Theaterplein 1 in Spijkenisse. In de directe omgeving zijn volop parkeermogelijkheden. Meer informatie, met name over de nieuwbouwprojecten, is (vanaf woensdag 15 april) te vinden op de nieuwe website www.nissewaardwoont.nl.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit Nissewaard! Like ons op Facebook.

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op
Top