Wintertijd Challenge in het Rivièrabad

In de nacht van 24 op 25 oktober a.s. organiseert Stichting Spieren voor Spieren voor de 5e keer de landelijke Wintertijd challenge. Met de Wintertijd Challenge heeft Spieren voor Spieren de ambitie om zoveel mogelijk Nederlanders aan het sporten te krijgen in de nacht dat de wintertijd ingaat. Een unieke nationale sportnacht om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor onderzoek naar spierziekte bij kinderen.

Het bijzondere van de wintertijd Challenge is dat het sportevenement plaatsvindt in het uur dat de wintertijd ingaat en de klok terug wordt gezet. Dit is het enige moment in het jaar dat u tijd kunt winnen. Tijd winnen om behandeling en genezing van spierziekte bij kinderen te realiseren. Deelname aan de Wintertijd kost u bovendien geen tijd, omdat je sport in een niet bestaand uur.

Sport en recreatieketen Optisport, waar het Rivièrabad onder valt, heeft ook dit jaar de Wintertijd Challenge van Spieren voor Spieren landelijk omarmd. De gezamenlijke doelstelling is dat zoveel mogelijk sportaccommodaties van Optisport een eigen wintertijd Challenge voor Spieren voor Spieren organiseren.

Het streven is om tot 40 Optisport challenges te komen. Met de opbrengst van de Wintertijd Challenge hoopt Spieren voor Spieren een nieuw expertisecentrum te kunnen openen. Hierdoor zullen minder kinderen op jonge leeftijd overlijden aan een spierziekte.

Wil je zelf deelnemen aan deze bijzondere sportnacht voor Spieren voor Spieren? Dat kan. In het Rivièrabad worden twee verschillende Wintertijd Challenges georganiseerd. In ons wedstrijdbad kan er banen gezwommen worden en in ons recreatiebad zal er een pittig Aquasport parcours uitgezet worden. Meer informatie is te vinden op de website www.spierenvoorspieren.nl.

Het inschrijven kunt u doen op www.wintertijdchallenge.nl.

Het personeel van het Rivierabad heeft als doel om het bedrag en het aantal deelnemers van vorig jaar te overtreffen. In 2013 hebben toen 33 deelnemers het bedrag van € 2.750,– opgehaald. Vorig jaar was dat met 31 deelnemers € 1.885,–

Meer informatie kunt u vragen bij het bad personeel en natuurlijk bij onze receptie. Telefonisch zijn we te bereiken op nummer 0181 – 624600.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit Nissewaard! Like ons op Facebook.

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op
Top