Winkeliers jagen laatste kopers weg

Ondanks de aangepaste parkeertarieven gaat mijn vrouw toch elke zaterdag op de fiets naar het centrum van Spijkenisse. Dat centrum namelijk is zo ontzettend uit elkaar gerukt en langgerekt dat je wel een fiets nodig hebt om van Albert Heijn naar de Hema en de markt te komen zonder halverwege nieuw schoeisel te moeten kopen omdat je de oude onderweg hebt versleten met het sloffen in het kruip-door-sluip-door centrum.

Met deze glasheldere en steekhoudende analyse heb ik ook meteen de vinger op de zere plek gelegd en hoef Cees Vingerling en Partners niet te worden ingehuurd om voor de ‘tigste keer’ te onderzoeken wat er mis is met het steeds leger wordende winkelcentrum. We missen in Spijkenisse helemaal geen trekker zoals het straks toch wel omvallende V&D of een te dure Bijenkorf. Het is gewoon de afstand.

Op koopavond loop je zowat een halve avondvierdaagse om de koopjes uit de krant te kunnen scoren. Zelf kom ik slechts een hoog enkele keer naar het centrum. Misschien ben ik daar teveel man voor, hetgeen u niet moet verwarren met machogedrag maar met luiheid. Mijn vrouw doet immers de boodschappen.

Ik heb niets meer te zoeken sinds de laatste cd-winkel verdwenen is. Geen ouderwetse platenwinkel meer waar je urenlang kon zoeken in rijen met bakken vol cd’s op zoek naar dat ene nog niet in je bezit zijnde album van Salomon Burke of de nieuwste Van Dik Hout. En nu willen de winkeliers ook nog de fietsers uit het centrum weren. Ze hebben bij de politie geklaagd over de fietsers in het voetgangersgebied. Ik zou zeggen; leg fietsstroken aan en jaag vooral die laatste kopers niet weg!

Joop van der Hor (Reageren? joopvanderhor@gmail.com)

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit Nissewaard! Like ons op Facebook.

3
Reageer op dit artikel

avatar
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
Tony HiltonMarlon ThijssenN Recent comment authors
  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
N
Gast
N

Echt? Oh, want laatst reden er voor mn winkel een aantal 14 jarige ventjes een stel ouderen haast omver.. maar gewoon door blijfen fietsen dus? Fijn dat ik het weet, als je vrouw de volgende keer botst met die mannetjes weet ze in ieder geval dat ze de schuld thuis kan leggen 😉

Marlon Thijssen
Gast
Marlon Thijssen

Tja ach. Krediet is opbouw van jaren en wanneer verspeeld moeilijk terug te winnen. En denk dat de schrijver toch een duidelijke oplossing neer zet Door het maken van fietsstroken. Het antwoord van de zogenaamde middenstand houder laat niets te wensen over. En is waarschijnlijk zijn klanten liever kwijt dan rijk.

Tony Hilton
Gast
Tony Hilton

Helemaal mee eens, niks meer aan zonder die platen en cd winkel pfffff

Top