Winkelend publiek geeft mening over het gezelliger maken van het stadscentrum

Wethouder Soeterboek was woensdag 25 juli en zaterdag 28 juli samen met een aantal medewerkers van de gemeente aanwezig in de Uitstraat in Spijkenisse. Zij gingen daar met bezoekers van het winkelcentrum in gesprek. Hoe maken we volgens u het stadscentrum nog gezelliger en aantrekkelijker? Dat was de vraag die deze twee dagen centraal stond.

De wethouder werd op woensdag ook nog bijgestaan door de voorzitter van het centrummanagement Ad Dekkers, de centrummanager Dennis Houkes en Arthur van Werkhoven van Mozaïek Tuin- en Landschapsontwerpers. Met veel enthousiasme en een klembord met vragen in hun handen gingen zij in gesprek met het winkelend publiek.

Beide dagen waren een groot succes en vele ideeën zijn opgehaald. Alles kon gezegd worden en niks was te gek. Enkele bewoners van Nissewaard hadden vooraf goed nagedacht over hoe het stadscentrum gezelliger kan worden gemaakt en overhandigde hele lijsten met leuke voorstellen onderbouwd met foto’s.

Het plaatsen van waterornamenten, meer bomen en planten, terrasjes en een McDonald’s in het centrum zijn vaak genoteerd. Sommigen hadden meer creatieve ideeën om het centrum aantrekkelijker te maken. Een levensgroot openluchtschaakspel met bankjes eromheen als ontmoetingsplaats is hier een voorbeeld van.

Hoe nu verder?
Als volgende stap gaat de gemeente samen met het centrummanagement de ideeën bespreken op haalbaarheid en wenselijkheid. Vervolgens worden de ideeën meegenomen in de uitvoeringsagenda van de herijking van de meerjaren-visie om het stadscentrum nog aantrekkelijker en gezelliger te maken.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit Nissewaard! Like ons op Facebook.

2
Reageer op dit artikel

avatar
2 Comment threads
0 Thread replies
2 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
Bas VuikDagmar verheij Recent comment authors
  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Dagmar verheij
Gast
Dagmar verheij

Helaas konden wij die twee dagen niet, fijn dat er zoveel mensen reageerden!
Ik had ook nog ideeen! De trap naast xenox een kunstwerk van maken door leuk/apart te schilderen. Het oude postkantoor opknappen en een publiekstrekker van maken of afbreken!
Daar tegenover het gebouw opknappen met bijvoorbeeld de “zuilen” leuk verven!
Veel meer prullenbakken, leuke gekleurde of die dankjewel zeggen.
Maar vooral doe ook een
Publiekstrekker in “ saturn”.
M.vr.gr.
Dagmarverheij

Bas Vuik
Gast
Bas Vuik

Ik hoor en lees niets over een voordeel om winkeliers aan te trekken, jammer, want zonder winkeliers blijft “winkelen” niet aantrekkelijk!

Top