Wild! van de Spits opnieuw meer dan 10.000 deelnemers

Binnen anderhalve maand na de start doen meer dan 10.000 nieuwe automobilisten mee aan dit spitsmijdenproject van De Verkeersonderneming. Op de fiets, met het ov, thuiswerken, met vervoer over water; alles wordt beloond in de Rotterdamse regio, behalve met de auto in de spits. Deelnemers kunnen maximaal € 140,- per maand verdienen.

Het doel is dagelijks 4.100 spitsmijdingen op de A16, A20 en de Algerabrug te realiseren. Gemiddeld zorgen in totaal 10.036 deelnemers nu al voor ruim 4.000 spitsmijdingen per dag. Ook in 2014 liep Wild! van de Spits in deze regio. Uit een enquête onder deze deelnemers bleek dat thuiswerken het meest populaire alternatief is voor de auto in de spits. Gevolgd door het openbaar vervoer op 2. En op 3, de (e-) fiets/scooter.

In dezelfde enquête kwam naar voren dat maar liefst 87% van de ex-deelnemers van plan was na afloop de spits te blijven mijden. En dat is precies de opzet van Wild! van de Spits. Dit project, mede gefinancierd vanuit het programma Beter Benutten van het ministerie van Infrastructuur & Milieu, is bedoeld om automobilisten bewust na te laten denken over voor hen passende alternatieven voor de auto in de spits.

Hans Stevens, programmamanager van De Verkeersonderneming: “Bekend is dat mensen met een beloningsprikkel bereid zijn na te denken over ander reisgedrag. Na verloop van tijd is de financiële beloning minder relevant en wegen andere voordelen van het alternatief zwaarder. Zoals tijdwinst, kostenbesparing en/of fitheid.”

De deelnemers uit 2014 doen dit jaar niet meer mee. Zij maken plaats voor een nieuwe groep enthousiaste spitsmijders. Het project loopt tot eind 2015. Wild! van de Spits maakt onderdeel uit van de Marktplaats voor Mobiliteit waar je allerlei alternatieven vindt voor de auto in de spits. Deelnemers hebben dus volop keuze welk alternatief het beste bij hen past.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit Nissewaard! Like ons op Facebook.

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op
Top