Wie verdient dit jaar Het Groene Lint?

Elk jaar wordt er iemand onderscheiden als winnaar van Het Groene Lint. Het Groene Lint is de milieuprijs van de Milieugroep Spijkenisse. Het is een oorkonde voor inspanningen gedaan op het gebied van natuur, milieu of duurzaamheid in Spijkenisse. Voor de prijs komen personen, groepen, maar ook bedrijven in aanmerking. Voorwaarde is dat zij in 2013 iets extra’s hebben gedaan op het gebied van natuur, milieu of duurzaamheid in Spijkenisse. Eind mei, tijdens Meimaand Milieumaand, maakt wethouder Christel Mourik bekend wie de winnaar is van Het Groene Lint 2014.

Iedereen kan kandidaten aanmelden. Weet u bijvoorbeeld een bedrijf dat uitblinkt in haar streven naar duurzaamheid, of weet u van een bijzonder initiatief om energie te besparen? Meldt het, want misschien wordt uw kandidaat de winnaar van Het Groene Lint 2014.

De Groene Lint Commissie, bestaande uit ex-winnaars, zal in maart drie kandidaten nomineren en de inwoners van Spijkenisse kiezen daaruit de winnaar.
Vorig jaar won de Bewonersgroep Waterland de prijs. Zij kreeg de prijs vanwege het organiseren van hun jaarlijkse Schoonmaakdag en de Dag van het Park in hun wijk.

Hoe aanmelden?
Een kandidaat aanmelden kan alleen schriftelijk gebeuren. Omschrijf zo volledig mogelijk waarom u vindt dat juist uw kandidaat het lint verdient. Stuur de melding voor 1 maart aan de secretaris van de Groene Lint Commissie, Raadhuislaan 59 3201 EM te Spijkenisse of per mail aan benbburger@hotmail.com. Voor vragen: bel de secretaris, tel: 0181-634852

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit Nissewaard! Like ons op Facebook.

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op