Wie verdient dit jaar Het Groene Lint?

Milieudefensie Nissewaard, (voorheen Milieugroep Spijkenisse), vraagt om kandidaten aan te melden voor Het Groene Lint 2015. Het Groene Lint is een oorkonde voor inspanningen gedaan op het gebied van natuur, milieu of duurzaamheid in de Gemeente Nissewaard. Voor de prijs komen personen, groepen, maar ook bedrijven in aanmerking. Voorwaarde is dat zij in 2014 iets extra’s hebben gedaan op dit gebied in de Gemeente Nissewaard. Eind mei wordt de winnaar bekend gemaakt.

Iedereen kan een kandidaat aanmelden. Weet u bijvoorbeeld een bedrijf dat zijn terrein natuurvriendelijk inrichtte, of weet u van een initiatief om slimmer afval te scheiden? Meldt het, want misschien wordt uw kandidaat de winnaar van Het Groene Lint 2015.

De Groene Lint Commissie zal in maart drie kandidaten nomineren en bepalen wie van hen de juryprijs wint. Vervolgens kiezen de inwoners van Nissewaard de winnaar van de publieksprijs.

Vorig jaar won mevrouw Maria van der Wiel de prijs. Zij kreeg de prijs omdat ze een buurtmoestuin aan de Dragondonk in Spijkenisse begon waar kinderen groenten verbouwen. Zo maakt ze kinderen bewust van het belang van zorg voor de natuur en gezonde voeding.

Hoe aanmelden?
Een kandidaat aanmelden moet schriftelijk gebeuren. Per mail kan natuurlijk ook. Omschrijf zo volledig mogelijk waarom u vindt dat uw kandidaat het lint verdient. Stuur uw melding voor 1 maart aan de secretaris van de Groene Lint Commissie, Raadhuislaan 59, 3201 EM te Spijkenisse of per mail aan benbburger@hotmail.com. Voor vragen: bel de secretaris, tel: 0181-634852

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit Nissewaard! Like ons op Facebook.

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op