Wethouder Van der Schaaf opent O.K. Beurs

Wethouder Dirk van der Schaaf hield woensdag 29 november om 13.15 uur op de Ouder en Kind Beurs in Bibliotheek De Boekenberg, Markt 40 in Spijkenisse een inleidend praatje. De Ouder en Kind Beurs is voor jonge (alleenstaande) ouders met kinderen die een verhoogd risico hebben om in financiële problemen te raken.

In verschillende stands kon men informatie krijgen op het gebied van sporten, gezond eten, budgetadvies, stichting leergeld en over de ziektekostenverzekering. Daarnaast waren er diverse workshops over koken met een klein budget en over kansen met vrijwilligerswerk. Voor kinderen waren er meerdere leuke specials.

Rond 14.00 uur ondertekende de wethouder de samenwerkingsovereenkomst tussen de gemeente Nissewaard, Jeugdsportfonds en Jeugdcultuurfonds en Leergeld Voorne-Putten, waarin bekrachtigd werd dat de samenwerking wordt uitgebreid. De fondsen zijn voor kinderen van 4 tot 18 jaar die in Nissewaard wonen.

Deze fondsen betalen (een groot deel) van de kosten voor een sportclub of muzieklessen voor gezinnen met een besteedbaar inkomen tussen de 110% en 130% van het sociaal minimum. De bijdrage wordt in natura verstrekt en is inclusief kleding, materiaal en/of attributen.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit Nissewaard! Like ons op Facebook.

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op