Wethouder Kees Dijkman zet vrijwilligers Haveling in het zonnetje

Sociaal Cultureel Centrum De Haveling in Geervliet wordt sinds 12 oktober 2007 zelfstandig beheerd door enthousiaste vrijwilligers van Stichting Geervlietse Kernactiviteiten(SGKa). Zij hebben ervoor gezorgd dat deze belangrijke ontmoetingsplek in Geervliet is behouden, ondanks de plannen van voormalig gemeente Bernisse om De Haveling te sluiten. Zo bleef deze voor Geervliet belangrijke locatie behouden voor onder andere sportactiviteiten, bijeenkomsten en feesten.

Woensdag 25 oktober 2017 bedankte wethouder Kees Dijkman negen enthousiaste vrijwilligers voor hun inzet en feliciteerde de vrijwilligers met haar 10 jaar zelfstandig beheer. De vrijwilligers werden om 19.30 uur verrast in De Haveling.

Veel werk verzet in 10 jaar
In de afgelopen jaren hebben de vrijwilligers er niet alleen voor gezorgd dat de activiteiten gewoon konden doorgaan, maar er is ook flink geklust. Zo werd alles voorzien van een nieuw kleurtje, zowel binnen als buiten, de elektriciteit werd vervangen, en er werd zelfs een nieuwe opslagruimte aangebouwd.

De kleedkamers zijn opgeknapt, er kwam een nieuwe entree die toegankelijk is voor iedereen en ook de bar is totaal vernieuwd. Deze werkzaamheden werden altijd uitgevoerd onder het genot van koffie of thee met heerlijke koeken, want ook de gezelligheid mag natuurlijk niet ontbreken.

Samenwerking en vertrouwen staan hoog in het vaandel bij het SKGa, zowel onderling maar ook als verbinder in Geervliet en Nissewaard. De Haveling is een erg gastvrije locatie. De vrijwilligers zorgen ervoor dat iedereen zich welkom voelt in De Haveling.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit Nissewaard! Like ons op Facebook.

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op