Wethouder Hamerslag opent ‘Het Ontdek Lab’

De voorjaarsvakantie stond in het teken van ontdekken, kinderen van 4 t/m 12 jaar oud konden vrijdag terecht bij Het Ontdek Lab. Tijdens dit evenement konden kinderen kennismaken met technische en wetenschappelijke experimenten. Dit jaar was er ook voor peuters van 2 tot 4 een speciaal SKS Alles Kids Peuter Ontdek Lab!

Het Ontdek Lab werd georganiseerd door het activiteitenteam van kinderopvang SKS Alles Kids, de Alles Kids Club. Zo ontstond een evenement waarbij kinderen onder leiding van speciaal opgeleide medewerkers gratis konden deelnemen aan veilige, wetenschappelijke experimenten, proefjes en activiteiten.

Voor de opening kwam speciaal wethouder Martijn Hamerslag met zijn zoontje naar het evenement. De indrukwekkende ‘Professor Danger’ en zijn assistent nodigden hen uit om te komen assisteren bij de openingsproef. Dat werd nog spannend. Er werden pinnen door een vol zakje water geduwd en een verkleinmachine van de professor gebruikt.

Zou het wel goed gaan vroegen de ouders en kinderen zich af? Het werd een dolle boel, waarbij kinderen kreten van plezier niet konden onderdrukken. Daarna konden ouders en kinderen langs alle proefjes lopen. Niet alleen leerden kinderen veel, het was vooral ook heel erg leuk!

Wat ze konden doen? Ze konden hun eigen 3D-bril maken en een stuiterbal, dit waren wel de populairste activiteiten. Maar ook maakten zij een raket, verfmachinekunstwerken of een propellerbootje. De peuters konden onder andere aan de slag met zandmachines, voelwanden of muziek maken op de muziekmuur.

Alle deelnemers kregen een Ontdek DOE-boek mee, met spannende speurtochten, weetjes en nog veel meer. De tijd vloog om en zo was het weer tijd om te gaan. Met glunderende gezichten namen de kinderen afscheid van Het Ontdek Lab. Volgend jaar weer?

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit Nissewaard! Like ons op Facebook.

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op