Wethouder door het stof in discussie over arbeidsmigrantenpand

Het omtoveren van een asielzoekersopvang tot een pand voor arbeidsmigranten aan de Boyleweg in Spijkenisse leverde dinsdagavond een vurig debat van ruim twee uur op tussen een groot deel van de Nissewaardse raad en wethouder De Graad. De VVD’er moest uiteindelijk door het stof, omdat hij ongepaste opmerkingen in de richting van de pandeigenaar maakte.

“Had u het anders gedaan?” vroeg een raadslid aan De Graad. ”Wel nu ik de heer Moerland beter ken”, antwoordde de VVD-wethouder. Daarna nam hij op aandringen van de raad zijn woorden terug en bood zijn excuses aan.

Huug Moerland, eigenaar van het pand aan de Boyleweg, was juist als inspreker gekomen om de raad duidelijkheid te verschaffen. Tot dinsdagavond beschikten de fracties alleen over informatie vanuit het college.

Sinds hij begin januari zo’n honderd Hongaarse en Poolse arbeiders van een uitzendbureau opnam, zitten de gemeente Nissewaard en de brandweer Moerland in z’n nek te hijgen.

Moerland heeft wel een vergunning om arbeidsmigranten te huisvesten, maar bij die vergunning horen ook eisen voor brandveiligheid. Daarover verschillen beide partijen van mening.

Dat leidde zelfs tot een kort geding afgelopen vrijdag. Vermoedelijk komt woensdag een uitspraak over de kwestie.

De gemeenteraad zocht het niet in de technische details. De leden – de belangrijkste collegepartijen uitgezonderd – wilden vooral weten waarom zij niet bijtijds over de plannen van Moerland door de wethouder waren geïnformeerd.

De Graad moest toegeven dat het achteraf bezien anders had gemoeten, zoals ook een collegebrief aan Moerland verwachtingen had gewekt.

Politieke gevolgen zal de discussie waarschijnlijk niet hebben. In de laatste raad voor de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart staat het onderwerp vooralsnog niet geagendeerd.

Bron: rijnmond.nl

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit Nissewaard! Like ons op Facebook.

1
Reageer op dit artikel

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
maria Recent comment authors
  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
maria
Gast
maria

Ik had al zo mijn twijfels maar dit is zeker geen opsteker. Het kan heel wat beter .

Top