Wethouder Bal over de brugopeningsvoorspeller

Wethouder Igor Bal vindt de bereikbaarheid van de regio belangrijk. Daarom omarmt hij het initiatief om een brugopeningsvoorspeller te ontwikkelen. Automobilisten kunnen daarmee op basis van betrouwbare informatie een keuze maken voor de route die zij het beste kunnen volgen bij brugopeningen.

De gedachten gaan hierbij op korte termijn uit naar bijvoorbeeld een betrouwbare app op de telefoon en daarna mogelijk integratie in navigatiesystemen. Naast de gemeente Nissewaard dragen het Havenbedrijf Rotterdam, Metropoolregio Rotterdam Den Haag en Rijkswaterstaat bij aan de ontwikkeling van deze informatiesystemen.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit Nissewaard! Like ons op Facebook.

11
Reageer op dit artikel

avatar
5 Comment threads
6 Thread replies
9 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
10 Comment authors
MarcoLeoWillemFredJoop van der Hor Recent comment authors
  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
John
Gast
John

De Android App: Brug-open.nl is er al…..

Ton
Gast
Ton

Ja hoor, appen in de auto bevorderen.
Fijn plan, nog vaker de slagbomen kapot gereden.

Anneke
Gast
Anneke

Wat een bulshit tunnel zou veel ergernis en verhuizingen tegen gaan

Alfred Blokhuizen
Gast
Alfred Blokhuizen

Een tunnel kan niet en is zinloos. Ingang tunnel ligt dan bij Halfweg en de uitgang bij Tussenwater. Dat komt vanwege de diepte van de Maas en de helling die met moet maken voor vrachtwagens en bussen. Dat is allemaal al uitgezocht door de Provincie, want de Groene Kruisweg is een provinciale weg en niet van de gemeente.

Carla
Gast
Carla

Prima toch ?

Marco
Gast
Marco

Nissewaard is onderdeel van Voorne Putten en niet alleen Spijkenisse, wat denk je o.a. van Hellevoetsluis of Brielle… Ooit wel is verder gedacht dan je neus lang is als Spijkenisse!

Joop van der Hor
Gast
Joop van der Hor

Een dergelijke app is een goede zaak. Hier waren Ralp Kaulingfreks en zijn 4 Marketeers al jaren geleden mee bezig maar werden daarbij gedwars(slag)boomt door Rijkswaterstaat. Een aanvullend middel is het plaatsen van camera’s op een bepaalde afstand van de bruggen met een livestream zodat je op je gsm kunt zien hoever de schepen nog van de bruggen verwijderd zijn.

Fred
Gast
Fred

Wel gek dat er al een reeks apps/websites zijn. “hoever de schepen nog van de bruggen verwijderd zijn” kan ook al. Dus geen camera voor nodig.

Willem
Gast
Willem

Dat maakt het zeker veiliger in het verkeer mijnheer van der Hor, nope .

Leo
Gast
Leo

Hoi Joop ,ja RWS is een traag lichaam helaas , maar op andere fronten moet er met geld gesmeten worden

Marco
Gast
Marco

Eigenlijk moet het zo verandert, worden dat boten geen voorrang meer hebben op auto’s! Dit is de oplossing voor het probleem brug te veel / vaak / snel achter elkaar open! Ben je er net door, gaat ie weer open!