Wetenswaardigheden gemeenteraad van Nissewaard (ONS, VVD en CDA)

In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart gaat Nissewaard Actueel alle door het college genomen besluiten tussen 2014 en 2018 publiceren. De lijst is opgesteld door Jan van den Bos, wij zijn de heer van den Bos dan ook zeer erkentelijk voor het maken van deze lijst.

Wij gaan dit publiceren zodat u als inwoner de genomen besluiten kan toetsen aan het verkiezingprogramma van ONS, VVD en CDA. Gezien de hoeveelheid aan besluiten zullen wij meerdere berichten plaatsen in de aankomende week. Vandaag deel 5 van 7. Wilt u eerder gepubliceerde berichten lezen dat kan hier.

December ’16: De 3 populieren langs de Groene Kruisweg bij de Sportlaan zijn gekapt. De gemeente had de omwonenden toegezegd het resultaat van de hoorzitting te geven, zodat zij wisten wat er besloten is. Zij hebben hier niets meer over gehoord.
De kap is nog onrechtmatig ook, want de bouwvergunning waarvoor de kap noodzakelijk is, is niet eens afgegeven.

December ’16: Het besluit om de 3 populieren te kappen is op 15 december genomen. De betrokkenen zijn hiervan pas op 21 december op de hoogte gebracht. De populieren waren toen al gekapt ! In het besluit staat dat de bezwaren gegrond zijn verklaard terwijl uit de tekst blijkt dat dit ongegrond moet zijn. Desondanks heeft de burgemeester het stuk gewoon getekend. Waarschijnlijk heeft zij het stuk niet eens gelezen.

Februari ’17: De gemeenteraad wil de kermis verplaatsen van het parkeerterrein bij de Marrewijkflat naar het parkeerterrein tegenover het vroegere Tex Mex. In dit gebouw wonen demen-terende ouderen en de leiding vreest dat deze mensen last zullen krijgen van het lawaai omdat zij niet begrijpen wat dit betekent en dat de jeugd voor het gebouw blijft hangen en wellicht ook tegen de gevel zullen gaan plassen. Ook is het parkeerterrein slechts van één kant bereikbaar dus er zijn geen nooduitgangen.

Maart ’17: Bij de hockeyvereniging Spijkenisse is 200.000 Euro uit de kas verdwenen. De vereniging wordt door de gemeente gesponsord en vorig jaar is er nog 60.000 Euro gedoneerd voor de aanleg van een extra trainingsveld terwijl de vereniging dus meer dan voldoende geld in kas had.

Maart ’17: Op de borden voor de verkiezingsposters voor de landelijke verkiezingen op 15 maart hangt een mededeling van de gemeente dat de verkiezingsposters niet “overplakt” mogen worden met niet-verkiezingsposters. Wat schets mijn verbazing; de lokale partij ONS overplakt de verkiezingsposters met levensgrote posters van hun partij dat er nu niet op hun gestemd kan worden maar pas in 2018.

Maart ’17: Na klachten van boze inwoners hierover buigen 3 wethouders (uiteraard van ONS) zich over de zaak en besluiten dat dit “geëvolueerd” gaat worden i.p.v. dat er geëist wordt dat de posters verwijderd moeten worden en dat er anders een boete uitgedeeld zal worden.

Maart ’17: ONS blijkt zijn folders ook in brievenbussen te doen waar een sticker met “geen reclame drukwerk bezorgen” opzit. Op klachten hierover wordt door ONS en de gemeente niet gereageerd.

Maart ’17: De straat/fietspad verlichting langs de Oude Maas vanaf de Maasgrienden tot aan de radarpost is uitgevallen (op enkele punten na). Het rayon is direct gewaarschuwd want het gaat ook om de veiligheid Twee weken later is er niets gebeurd. Via de website van Nissewaard nog maar eens geprobeerd en nu een maand later nog steeds niets gebeurd.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit Nissewaard! Like ons op Facebook.

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op