Wetenswaardigheden gemeenteraad van Nissewaard (ONS, VVD en CDA)

In aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart gaat Nissewaard Actueel alle door het college genomen besluiten tussen 2014 en 2018 publiceren. De lijst is opgesteld door Jan van den Bos, wij zijn de heer van den Bos dan ook zeer erkentelijk voor het maken van deze lijst.

Wij gaan dit publiceren zodat u als inwoner de genomen besluiten kan toetsen aan het verkiezingprogramma van ONS, VVD en CDA. Gezien de hoeveelheid aan besluiten zullen wij meerdere berichten plaatsen in de aankomende week. Vandaag deel 4 van 7. Wilt u eerder gepubliceerde berichten lezen dat kan hier.

December ’16: Volgend jaar opent de gemeente de nieuwe Stadswerf aan de Mosterweg in Spijkenisse. Op dat moment sluiten de werven aan de Elementenweg in Spijkenisse en de Raadsheeren-hoek in Zuidland.

Vanaf 1 januari is er al een verandering in het grondstoffenbeleid van de gemeente zichtbaar. Zelf grof vuil weg brengen naar de Stadswerf kost u niets. Laat u het echter ophalen, dan zijn er kosten aan verbonden.

December ’16: De Stoep zet de 11 gastvrouwen op straat: De gemeente kijkt lijdzaam toe (of zijn ze het er al mee eens?) terwijl men ieder jaar meer dan 500.000 Euro subsidie aan de Stoep geeft, met de nadruk op “geeft”.

Al 12 jaar wordt geprobeerd ONS uit de gemeenteraad te krijgen maar men laat zich iedere keer weer verleiden om op ons te stemmen omdat men dan een plastic eendje krijgt en ONS tegen de verkiezingsdatum zorgt dat de GROTE sportverenigingen weer ondersteund worden met een bijdrage uit de bijna lege gemeentekas……..

December ’16: Het belasting heffen over de stroomkabels en waterleidingbuizen onder het grondgebied van Nissewaard gaat niet door omdat de gemeente de aanvraag te laat ingediend heeft. Men heeft deze inkomsten wel meegerekend voor de komende begrotingen. Nu deze inkomsten wegvallen zal er in 2018 nog maar 7,5 miljoen Euro in de gemeentekas zitten terwijl minstens 25 miljoen Euro gewenst is. Daardoor zal er ook ieder jaar voor 5 miljoen Euro bespaard moeten worden.

December ’16: Ondanks dat de Raad van State een streep zette door de plannen om 220 nieuwe woningen in Oudenhoorn te bouwen, zijn de bomen op de plek waar de huizen gepland zijn toch gekapt. Het gaat om ca.250 wilgen en elzen bij de entree van het dorp aan de Molendijk. Navraag levert op dat de gemeente hiervoor een kapvergunning heeft verleend waarna het bedrijf direct begonnen is met rooien. Op het terrein wil men gaan bouwen terwijl het bestemmingsplan nog niet aangepast is. Zo heeft men nu ook geen kans meer om bezwaar te maken want de bomen zijn al verdwenen.

December ’16: De medewerkers van de gemeentewerf in Zuidland zijn boos op de gemeente Nissewaard. Zij moesten op een voorlichtingspagina van de gemeente lezen dat hun werf op 1 maart 2017 sluit. Het personeel vindt dat de gemeente dit beter had moeten communiceren. Zij waren op de hoogte dat ze “ergens in 2017” overgeheveld worden naar de stadswerf-in-aanbouw aan de Mosterweg in Spijkenisse.

December ’16: De provincie meldt dat Spijkenisse een structureel financieel tekort heeft. De gemeente krijgt hiervoor de code oranje.

December ’16: Alexander Scheek, raadslid van de VVD verhuist naar Friesland. Hij heeft genoeg van de politieke spelletjes in Spijkenisse waar valse beloftes worden gedaan (Oudenhoorn naar Hellevoetsluis), teveel geld wordt uitgegeven (waarom moest de Stoep 30 miljoen kosten? Was 20 miljoen niet voldoende?), intimidatie een grote rol speelt (wordt je na afloop van een vergadering gebeld door een ONS raadslid om te zeggen dat ik te kritisch was) en ONS de baas is (waarom stemt een raadslid van ONS nooit tegen een ONS voorstel?). En Christel Mourik is te soft en wil altijd maar “in gesprek blijven”.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit Nissewaard! Like ons op Facebook.

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op