Welpen hebben een eigen sportdag

Scoutingregio Maasdelta organiseerde op 4 november de eerste RWW, regionale welpen wedstrijden. De welpen van scouting gaan een sportieve strijd aan om te kijken welke welpengroep het sterkst is. De kinderen tussen 7 en 11 jaar oud konden zich sportief uitleven op een speels en sportief parcours.

Regionale activiteiten
Ik ben voorzitter regionaal programma team welpen zuid, een hele mond vol … verteld Mark van Rees. Naast dat hij leiding is bij Scouting Bernisse heeft hij nog een heel aantal andere vrijwilligerstaken binnen Scouting Nederland.

Het organiseren van een sportdag voor de welpen is een leuk onderdeel van mijn vrijwilligerswerk. De kinderen maken van jongs af aan kennis met de andere welpen in de regio.

Contacten voor het leven
Tijdens de regionale (voor welpen) en landelijke (voor de oudere kinderen) activiteiten komen de kinderen elkaar op regelmatige basis tegen. Dat schept een band, ze komen elkaar vaker tegen en daaruit ontstaan soms vriendschappen voor het leven. Als we dit soort activiteiten niet zouden organiseren staan de kinderen heel vreemd tegenover de landelijke en regionale activiteiten als ze met 11 jaar naar een volgende groep doorgroeien.

Zuidland
Deze editie van de welpen sportdag vond plaats in sporthal de Drenkwaard in Zuidland. Toen we een locatie zochten omdat de jungledag in het water dreigde te vallen dit voorjaar konden we in Zuidland terecht. Die locatie is goed bevallen, vandaar dat we nu weer een regionale activiteit in de Drenkwaard organiseren aldus Van Rees.

Andere speltakken
Naast de dolfijnen (welpen) heeft Scouting Bernisse heeft nog andere speltakken, de verkenners tussen 11 en 16 jaar, de wilde vaart van 16 tot en met 18 jaar en vanaf 18 jaar ben je plusscout. Voor meer informatie kunt u altijd contact opnemen via mail scouting-bernisse@hotmail.com.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit Nissewaard! Like ons op Facebook.

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op