Welke jonge mantelzorger wint een GoPro?

De mantelzorgcampagne van de gemeente Nissewaard ‘Hoeveel helper ben jij?’ gaat in volle vaart verder. Een belangrijke en groeiende groep is de jonge mantelzorgers. Dat zijn thuiswonende kinderen of jongeren die langdurig zorgen voor of zich zorgen maken om een gezins- of familielid met een fysieke, verstandelijke en/of psychische beperking. Jonge mantelzorgers uit de Nissewaard maken nu kans op een GoPro, omdat ze wel wat extra aandacht verdienen.

Signalen herkennen
MEE heeft samen met de Stichting Welzijn Ouderen (SWO) een campagne ontwikkeld, waarbij het tijdig vinden van mantelzorgers centraal staat. Jonge mantelzorgers zijn hierbij een specifieke doelgroep. Jongeren kunnen overbelast raken als zij taken en verantwoordelijkheden krijgen die niet passen bij hun leeftijd en ontwikkeling. Zij kunnen hier nog jaren last van hebben. Het is daarom belangrijk dat zij zelf en mensen in hun omgeving signalen als vermoeidheid, schoolverzuim of teruggetrokken gedrag herkennen.

Doe mee
Bent u een jonge mantelzorger in Nissewaard? Dan maakt u kans op een GoPro. Ga naar de Facebookpagina van MEE Mantelzorg en upload een foto van uzelf. Het mag met degene voor wie u mantelzorger bent, maar dit hoeft niet. Onder de inzendingen wordt door MEE een GoPro verloot.

Djerelia
Op hoeveelhelperbenjij.nl staan de verhalen en korte filmpjes van de mantelzorgers uit Nissewaard die mee hebben gewerkt. Een daarvan is van Djerelia, een jonge mantelzorger die voor haar zusje zorgt.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit Nissewaard! Like ons op Facebook.

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op