weekendafsluitingen Groene Kruisweg

De provincie Zuid-Holland voert van maandag 16 maart t/m vrijdag 24 april 2015 groot onderhoud uit aan de Groene Kruisweg (N218b). Het gaat om het gedeelte tussen het kruispunt ter hoogte van de Oude Singel / Stationssingel in Geervliet en de kruising met de N57 bij Brielle.

De werkzaamheden worden doordeweeks in de nachten uitgevoerd en in 3 weekenden. Alleen tijdens de 3 weekenden geldt een afsluiting en wordt gemotoriseerd verkeer omgeleid. Woningen en bedrijven blijven bereikbaar voor bestemmingsverkeer en hulpdiensten.

Weekendafsluitingen

* Weekend 1 (Afsluiting N57 Brielle – rotonde Zwartewaal):

Vrijdag 20 maart 21.00 uur t/m maandag 23 maart 5.30 uur

* Weekend 2 (Afsluiting rotonde Zwartewaal – Kanaaldijk West):

Vrijdag 27 maart 21.00 uur t/m maandag 30 maart 5.30 uur

* Weekend 3 (Afsluiting rotonde Zwartewaal – Oude Singel / Stationssingel Geervliet):

Vrijdag 10 april 21.00 uur t/m maandag 13 april 5.30 uur

Het is mogelijk dat de werkzaamheden door onvoorziene omstandigheden vragen om een extra weekendafsluiting. Dit reserveweekend is gepland van vrijdag 17 april 21.00 uur t/m maandag 20 april 5.30 uur.

Omleiding
Doorgaand verkeer wordt omgeleid via de N494, N57, A15 en de N218. Er geldt geen omleiding voor fietsers.

Busvervoer
De bushaltes blijven tijdens alle afsluitingen gehandhaafd. Alleen tijdens de tweede weekendafsluiting (27-30 maart) geldt een aangepaste dienstregeling: vanuit Zwartewaal worden pendelbusjes naar Brielle ingezet met aansluiting op lijn 103 naar Spijkenisse (via A15).

Vanuit Heenvliet en Geervliet vervalt lijn 103. Men kan met lijn 101 naar Spijkenisse met aansluiting op lijn 103 naar Brielle (via A15). Meer informatie is te vinden op www.connexxion.nl.

Werkzaamheden
De hoofdrijbaan, busbaan en fietspad worden opnieuw geasfalteerd. Daarnaast wordt de belijning aangepast en nieuwe verlichting langs de weg geplaatst. Bruggen en duikers worden aangepakt en er worden extra fietsenstallingen geplaatst bij de haltes Geervliet, Heenvliet en Zwartewaal.

Op basis van de uitkomsten van de bewonersoverleggen en de informatiebijeenkomsten worden de plannen voor de bomenkap langs de Groene Kruisweg herzien. Deze plannen worden de komende maanden vormgegeven in overleg met de omgeving.

In verband met het verlengen van de invoegstroken bij het kruispunt Stationsweg West, is het nodig 8 bomen te kappen. Daarnaast worden er 2 bomen gekapt op het gedeelte tussen de Kanaaldijk West en Zwartewaal in verband met het vervangen van een duiker.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit Nissewaard! Like ons op Facebook.

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op