Waterschapsbelasting binnenkort op de mat

Deze maand stuurt belastingkantoor SVHW in opdracht van waterschap Hollandse Delta de aanslagen voor de waterschapsbelasting 2018. Door uw bijdrage voert het waterschap verschillende taken voor u uit: wij zuiveren in Zuid-Holland zuid het afvalwater van huishoudens en bedrijven, zorgen voor veilige dijken en duinen, voor voldoende en schoon water in sloten en plassen en ook voor veilige wegen en fietspaden buiten de bebouwde kom. Om alle werkzaamheden in 2018 uit te voeren, heeft het waterschap 149,4 miljoen euro aan belastingopbrengsten nodig.

Soorten waterschapsbelasting

Er zijn verschillende soorten waterschapsbelasting. Aan elke waterschapstaak is een aparte belasting verbonden.

  • De zuiveringsheffing en verontreinigingsheffing zijn voor het zuiveren van het afvalwater.
  • Met de watersysteemheffing houdt het waterschap het water in sloten en singels schoon (en op peil) en wordt het onderhoud van de dijken betaald. Ook de maatregelen om wateroverlast of verdroging te voorkomen worden hiervan betaald.
  • De wegenheffing wordt ingezet voor de wegen die door het waterschap onderhouden worden. Dit zijn de wegen buiten de bebouwde kom, met uitzondering van de provinciale wegen en de rijkswegen. Op het eiland van Dordrecht heeft het waterschap geen wegentaak.

Het aanslagbiljet is gewijzigd. Voortaan ontvangen veel huishoudens en bedrijven gecombineerde aanslagbiljetten, met daarop de aanslagen van o.a. waterschap en gemeente.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit Nissewaard! Like ons op Facebook.

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op
Top