Water in Nissewaard straks al snel €30 duurder

1

Het college van Nissewaard is van zins om belasting te gaan heffen op nutsvoorzieningen. Te denken valt dan aan leidingen van water, elektriciteit, internetverbindingen en telefoon. ‘Deze belasting (precario op infrastructuur), wordt nu nog niet geheven, maar dreigt nu wel de nieuwe melkkoe te gaan worden.

Water is een eerste levensbehoefte en zou niet extra belast mogen worden’ Zo zegt Mia Sliwinski, fractievoorzitter van Forza! Omdat Nissewaard een nieuwe leidingenverordening moet opnemen, deze is door de fusie wat vertraagd, kan de gemeente belasting aan nutsbedrijven gaan berekenen. Evides en Stedin zijn bijvoorbeeld dit soort nutsbedrijven, en zij zullen deze heffing gaan doorberekenen aan hun klanten, de inwoners van Nissewaard.

Forza! wil geen nieuwe lastenverzwaringen voor haar inwoners! De afgelopen jaren zijn voor veel inwoners niet gemakkelijk geweest en zij hebben al heel wat lastenverzwaringen voor hun kiezen gehad. ‘De voedselbank is een van de weinige bedrijven die groeit’, betreurt Sliwinski. De heffing zal al snel op kunnen lopen tot €50 per gezin.

Volgens Sliwinski een onbegrijpelijke zet, daar er op leges alleen al een stijging van inkomsten van 70% verwacht wordt. Deze kosten worden echter gedragen door de aanvrager, niet door de inwoners. Het argument dat we nu al meebetalen aan de heffingen van andere gemeentes doet niet ter zake, dat wórdt immers al betaald. Déze invoering leidt echter wél tot een verhoging en die voel je direct in je portemonnee.

Bijzonder is het ook, dat Nissewaard deze nieuwe belasting wil invoeren, het rijk heeft immers al aangekondigd, deze heffing binnen 10 jaar te willen schrappen. Er is Forza! derhalve veel aan gelegen deze heffing niet te laten plaatsvinden en zal daar een amendement voor indienen.

‘Dit college slaat zichzelf op de borst de OZB nooit meer te laten stijgen dan de inflatie, maar ziet in deze heffing geen bezwaar, al leidt dit tot lastenverzwaring voor haar inwoners. ONS, als grootste partij, zal zich deze stap bij de volgende verkiezingen’ wel eens kunnen bezuren, besluit Sliwinski.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit Nissewaard! Like ons op Facebook.

1
Reageer op dit artikel

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Harry de Hond Recent comment authors
  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Harry de Hond
Gast
Harry de Hond

Tsja, de voorzieningen van de asielzoekers moeten toch ergens van betaald worden.