VVD verbaast over dubbele verhuur asielzoekersopvang

De berichtgeving over de verhuur van de asielzoekersopvang aan de Boyleweg in Spijkenisse heeft voor verbazing gezorgd bij de VVD-fractie. Tijdens commissievergadering Bestuur volgende week zal het college door de VVD om tekst en uitleg worden gevraagd.

‘Het is natuurlijk al vreemd dat een ondernemer die zijn pand verhuurt aan de Rijksoverheid voor de opvang van vluchtelingen dat hij doorbetaalt krijgt, ook als er vervolgens geen vluchtelingen in komen.

Nou zijn dit momenteel landelijke regels en kunnen we dat voor deze situatie niet meer ongedaan maken, maar het is wel erg brutaal als een ondernemer dan dubbele inkomsten ontvangt door het te gaan verhuren aan arbeidsmigranten’, aldus fractievoorzitter Emanuel Geurts.

De VVD wil dan ook van het college weten of er toestemming is gegeven voor deze onwenselijke situatie, want zo was het volgens Geurts nooit bedoeld. ‘Dit geeft een gevoel van onrecht voor ondernemers in de hotelbranche op Voorne-Putten die wel netjes voldoen aan de regels’, vervolgt Geurts.

‘We willen helder krijgen of dit valt onder de gemaakte afspraken en zo niet, dan moet er wat de VVD-fractie betreft spoedig een gesprek volgen tussen het college en de eigenaar van het pand om deze situatie te beëindigen.’

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit Nissewaard! Like ons op Facebook.

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op