VVD staat achter Voorne Putten Werkt

Iedereen in Nederland kan een bijdrage leveren aan onze samenleving, ook mensen in de bijstand, hoe klein deze bijdrage misschien ook is. Tegelijkertijd wordt op die manier gewerkt aan de persoonlijke ontwikkeling van de mensen. Dat is het doel van de participatiewet. Het is een grote hervorming, waarbij er wordt gekeken naar wat iemand wél kan, in plaats van weg te zetten in een uitkering.

In de gemeente Nissewaard voert Voorne Putten Werkt sinds 2017 deze wet uit. Een bedrijf waar de VVD Nissewaard trots op is! Zo’n 700 cliënten met verschillende achtergronden worden hier begeleid naar werk, doen een tegenprestatie of werken op een beschermde plek. Afgelopen juni nog is de Nissewaardse VVD op werkbezoek geweest bij Voorne Putten Werkt en heeft toen gesproken met enthousiaste cliënten.

‘Ik was dan ook geschokt van de negatieve beeldvorming die ontstond na verschillende insprekers in de commissievergadering van afgelopen donderdag’, vertelt Angelique Twisker, raadslid voor de Nissewaardse VVD.

‘Helaas werd tijdens het debat pijnlijk duidelijk dat er geen klachten binnengekomen waren bij de betreffende wethouder, bij de politieke partijen die in de raad zitten én er is geen gebruik is gemaakt van de klachtenprocedure bij Voorne Putten Werkt zelf. ‘

‘Als er zaken niet goed lopen dan moet daar serieus naar gekeken worden. Mogelijk leidt dat tot aanpassingen in de uitvoering. Aan het krijgen van een uitkering zijn rechten en plichten verbonden die wettelijk zijn bepaald, het krijgen van een uitkering is niet vrijblijvend. De tijd van passiviteit is voorbij en ik kan me zo voorstellen dat niet iedereen daar blij mee is. Gelukkig dragen de meeste mensen hun steentje graag bij en dat geldt ook voor de mensen met een uitkering,’ eindigt Angelique Twisker.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit Nissewaard! Like ons op Facebook.

11
Reageer op dit artikel

avatar
4 Comment threads
7 Thread replies
5 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
WillemJanusDirk JanMiekeAlfred Blokhuizen Recent comment authors
  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Alfred Blokhuizen
Gast
Alfred Blokhuizen

Maar de slechte beeldvorming is gekomen omdat de Gemeente, onder leiding van een VVD Wethouder strafbaar handelde met een “trajectplan”. Men nam, op voorstel van een VVD wethouder, vingerafdrukken af van bijstandsgerechtigden. Ook ontzegde de Gemeente verlofmogelijkheden. Dat is weer in strijd met het Algemeen Burgerlijk Wetboek. Daar hoor ik de VVD weer niet over. Ook hoor ik de VVD niet over het feit dat Voorne-Putten Werkt eigenlijk failliet is, als ze de tewerkgestelden moeten worden betaald. Wij, de belastingbetaler, betalen een particulier bedrijf of winst te maken met “gratis” werkkrachten. Volgens mij past subsidiëren niet binnen de liberale beginselen… Lees verder »

Willem
Gast
Willem

Er zitten zeker veel stemmers op GL bij deze uitkerings trekkers dat het drammertje weer eens van zich laat horen. Ik ben geen VVD fan, maar handen uit de mouwen moet voor een ieder gelden. Ik ben uit noodzaak voor mezelf begonnen en op die manier alle rechten op voorzieningen kwijt geraakt. Het is geen vetpot, maar ik tenminste geen uitkering waar ik wel 25 jaar aan heb bij gedragen.

Mieke
Gast
Mieke

De tijd van passiviteit is voorbij.. wat een vreselijke beeldvorming is dit?! Ik ben ervan overtuigd dat niemand vanuit luiheid een uitkering aan vraagt. En vind het schandalig dat deze mensen tuk-tuks moeten besturen zodat ze hun uitkering behouden. Waarom dan niet dat werk aanbieden voor een fatsoenlijk loon? Let wel ze werken nu voor een uitkering die nodig is voor een bestaansminimum. Minimum. Dit heeft niets met een bijdrage leveren, participeren of begeleiding te maken. Een uitkering is geen loon maar een sociale voorziening. De VVD bevestigt maar weer eens haar asociale gezicht.

Willem
Gast
Willem

Als je er van overtuigd ben dat niemand uit luiheid een uitkering aanvraagt dan leeft u waarschijnlijk onder een steen. Ik zie hier in de wijk mensen die in de 28 jaar dat ik hier woon, nog nooit gewerkt hebben, wel auto kunnen rijden en een mooie fiets hebben. Ik ben soms 16 uur per dag in touw om mijn kop boven water te houden, soms voor bijstands niveau. Gewoon werken voor je geld, geld krijgen is te makkelijk. Wakker worden Mieke er leunen er te veel op de staat. 1 werkende heeft drie bijstands gezinnen op zijn nek. Vind… Lees verder »

Dirk Jan
Gast
Dirk Jan

Willem, dit verhaal ken ik 1 op 1 van jaren geleden van uit ons lijfblad Dichtbij. Wij praten volgens de FNV over dwangarbeid voor personen uit de bijstand en mensen uit de WSW en als inwoner van het dorp Nixwaard ben ik trots op inwoners zoals Alfred Blokhuizen, die integer strijd om verdere tweedeling en armoede tegen te gaan op ONS eiland.

Willem
Gast
Willem

FNV, dat is dat clupje wat over 10 jaar niet meer bestaat en voor mij en mijn toenmalige collega’s een bere deal had gesloten toen men ging saneren. 18 weken geen uitkering gehad, zo goed waren ze. En toen ik hier aanklopte bij de gemeente, nada niks. Blokhuizen promoot het niet werken en dat vind ik een schande en het is schadelijk voor de samenleving. Niks armoede bestrijding, maant hij de uitkeringstrekker om tot actie over te gaan, dacht het niet. Als ik mensen 28 jaar thuis zie lopen en leunen op de samenleving dan faalt het systeem en dat… Lees verder »

Janus
Gast
Janus

Willem, je verheft uitzonderingen tot regel. Ik heb vrijwel dagelijks met bijstandsgerechtigden te maken in mijn werk en geloof me, die willen niets liever dan werken. maar dan wel tegen een normaal loon en niet voor het hongerloontje van de bijstand. Nu werken deze bijstandsgerechtigden op Voorneputtenwerkt! om bedrijven te spekken, de op deze manier lekker goedkope arbeidskrachten hebben, Beste Willem, je weet het allemaal zo goed. Dan weet je ook vast wel dat het illegaal is om mensen onder het minimumloon te laten werken? Dat is niet voor niets ingevoerd. Als je dan zo van de regels en handhaving… Lees verder »

Willem
Gast
Willem

Ik zat onder bijstands niveau na 18 weken geen inkomen, dat geld heb ik nog steeds te goed en ik stoot overal mijn hoofd. Al ons spaargeld is daar door verdampt. Maar daar bent u, zo te lezen wel content mee, was maar een uitzonderingetje natuurlijk. En weer gaat, ook u, er aan voorbij dat niet werken in dit land word beloond met geld van de hardwerkende arbeider. 3 gezinnen heb je als arbeider op je nek, absoluut niet correct. En je zal mij nooit horen over schrijnende gevallen, ik heb het over beroeps bijstand trekkers. Als ik bij zo’n… Lees verder »

Dirk Jan
Gast
Dirk Jan

Raar he ik kan mij jouw verhaal heel goed herinneren en ook ik hoop dat er straks geen vakbonden meer hoeven te zijn, maar dan zal er van de werkgevers zijde wel heel erg veel moeten veranderen kijk maar naar VPW 100 jaar terug in de tijd, daarna zijn de vakbonden gekomen en is niets anders dan een groep mensen die zich laten vertegenwoordigen net als de werkgevers en de VVD!

Willem
Gast
Willem

Waar heb ik geschreven dat mensen uit luiheid een uitkering aanvragen ? Ik lid van de VVD ? Dacht het niet ik ben veel rechtser dan de VVD, heel veel rechtser zelfs. Mijn bijdrage aan deze discussie bestaat geheel uit ervaringen en feiten, Ilse. Ik vind je reactie nog al fel, en ik ben zeer zeker niet dom, werk 12 uur per dag en kom tientallen bijstands trekker tegen per week. Dat brengt mijn werk met zich mee, dus ik weet hoe de vork in de steel zit. Er zitten enkele zinnen in je reactie die ik onder smaad vind… Lees verder »

Dirk Jan
Gast
Dirk Jan

De schrijfster van dit artikel is gewoon honderd jaar te laat geboren. Hoe kan je als politieke verantwoordelijke achter een bedrijf staan die schijnbaar veel Nederlandse wetten mag overtreden? Waarom hebben, deze mensen geen normale CAO en echte rechten. Als zij te vaak ziek zijn kan hun bijstand worden ingehouden en kunnen deze mensen niet meer aan hun wettelijke verplichtingen voldoen net als de maatregelen, die worden opgelegd. De schrijfster zou gisteren al vertrouwelijk met de huisartsen moeten zijn gaan praten. Zelfs haar partij genoten die hier als arts werkzaam zijn spreken hier grote schande van, die hebben dan wel… Lees verder »

Top