VVD-Spijkenisse is blij met fraudemeldpunt

Een uitkering is er volgens de VVD-Spijkenisse alleen voor die mensen die deze echt nodig hebben. Helaas wordt er toch veel fraude gepleegd door bijstandsgerechtigden, waarbij bijvoorbeeld inkomsten of samenwonen niet worden gemeld.De VVD-Spijkenisse het college daarom gevraagd om het mogelijk te maken dat inwoners vermoedens van bijstandsfraude bij de gemeente kunnen melden. VVD-raadslid Serge Deceuninck: ‘De gemeente steekt veel geld en energie in handhaving om fraude in de bijstand tegen te gaan. Daardoor wordt een boel fraude opgespoord, maar helaas niet alles. Daarom kunnen we de hulp van de inwoners goed gebruiken!’.

Wethouder Mourik heeft toegezegd het fraudemeldpunt mogelijk te maken. In de commissie Sociale Zaken, Werkgelegenheid en Volksgezondheid van 20 juni gaf zij aan dat het meldpunt over een aantal weken op de website zal verschijnen. De VVD-Spijkenisse hoopt dat inwoners het meldpunt zullen gaan gebruiken. Met deze signalen kan de gemeente dan nog actiever gaan handhaven.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit Nissewaard! Like ons op Facebook.

1
Reageer op dit artikel

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
PasgoedOp Recent comment authors
  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
PasgoedOp
Gast
PasgoedOp

Zo´n verraadloket zal het aantal gevallen van laster en smaad in de hand werken. Het is zaak om zeer kritisch te zijn in het beoordelen van de aangiftes. Voorkom dat een kwade buur onterecht aangifte doet.
Het instellen van onderzoek door de sociaal rechercheur is bovendien prijzig.

Top