VVD Nissewaard blij met aanpak woonoverlast

Vorige week werd de gemeenteraad door de burgemeester geïnformeerd over de vernieuwde aanpak van woonoverlast. Onder meer door het kunnen opleggen van een gebiedsverbod voor notoire overlastgevers, kan woonoverlast beter worden bestreden.

Je veilig voelen en veilig zijn, is voor de VVD Nissewaard prioriteit nummer 1. Raadslid Rogier van Veen: “Zorgen dat je ten alle tijden veilig bent in en rond je woning, is een belangrijke taak van de gemeente.

Verschillende vormen van woonoverlast komen erg dicht bij de dagelijkse beleving van prettig en veilig kunnen wonen in je eigen buurt en huis. Overlast van hangjongeren, drugsdealen en burenruzies/bedreigingen zijn zaken die absoluut niet door de beugel kunnen.

Van Veen: “Met deze nieuwe aanpak kan woonoverlast krachtig worden bestreden. Op die manier kan de veiligheidsbeleving in en rond de eigen woning verder worden verbeterd.”

De VVD-fractie hoopt dan ook dat de burgemeester de nieuwe instrumenten actief gaat inzetten en zal de bestrijding van woonoverlast nauwgezet gaan volgen. Van veiligheid heb je immers nooit genoeg!

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit Nissewaard! Like ons op Facebook.

2
Reageer op dit artikel

avatar
2 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
ACR. Oranje Recent comment authors
  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
R. Oranje
Gast
R. Oranje

Als Rogier van Veen dichter bij de burger had gestaan dan wist hij nu al dat de nieuwe aanpak van woonoverlast niet gaat werken!! Het is het topje van het geheel maar hij moet meer naar de kern gaan van het probleem! Maar dat is schijnbaar te moeilijk.

AC
Gast
AC

Wij hebben al twee en een halfjaar last van buren. Vele gesprekken ten spijt, doet de woningbouwvereniging en de gemeente helemaal niets aan deze toestand. Na de gesprekken gaat het even goed, wat dus inhoud dat ze het met opzet doen. Maar hier is de veroorzaker een zielig persoon en wij de dupe.