VVD in gesprek met bewoners Maaswijk

Afgelopen zaterdag is de VVD Nissewaard met bewoners in Maaswijk in gesprek gegaan over hun woonplezier. “Het is ontzettend belangrijk om het contact met de inwoners te behouden nadat je gekozen bent en dat doen wij elke maand op verschillende manieren”, aldus VVD-raadslid Igor Bal.

De grootste wijk van Spijkenisse is Maaswijk. In de omgeving van de Uitwaayer is de bewoners gevraagd wat er goed gaat, maar ook wat er beter kan. Gemiddeld gaven de bewoners hun woonomgeving als cijfer een 8.

Collega-raadslid Angelique Twisker (VVD) reageert hierop: “Dat is gelukkig een teken dat de bewoners er prettig wonen en uit de reacties bleek dat dit vooral te maken heeft met de groene en rustige omgeving.”

“Verder bespraken we ook een paar zaken die we nog kunnen verbeteren. Bijvoorbeeld het groenonderhoud op plaatsen in de wijk die niet in het onderhoudsplan zitten, maar wel belangrijk zijn om verloedering tegen te gaan. Samen met mijn collega Igor Bal gaan we dit de komende tijd scherp in de gaten houden.”

Een ander punt kwam ook veel ter sprake, namelijk de ontsluiting van de regio. Igor Bal vult aan: “Dit is een thema wat niet nieuw is en helaas ook niet morgen is opgelost, maar hieraan blijven werken is van groot belang!

Onder andere door de aanleg van de Blankenburgtunnel, een de studie naar een extra Hartelbrug, de lobby voor de A4 Zuid en op korte termijn met Rijkswaterstaat in gesprek te blijven over verbeteringen bij de Spijkenisserbrug en de Botlekbrug.

We moeten eerlijk zijn over de termijn van de oplossingen, wat snel geregeld kan worden moet gedaan worden, maar ook als het langer duurt moet je daarin blijven investeren. Als VVD gaan we voor het beste resultaat, op korte termijn en op lange termijn.”

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit Nissewaard! Like ons op Facebook.

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op
Top