VVD blij met herstelplan Bernisse

De Nissewaardse VVD is blij dat het waterschap komt met een herstelplan van de Bernisse na de wilgenkap die in 2017 heeft plaatsgevonden. Het waterschap is aan de slag gegaan met een ontwikkelplan om de natuurbeleving weer terug te brengen in het Bernisse gebied.

Hierbij heeft het waterschap de samenwerking gezocht met het recreatieschap, Staatsbosbeheer en de gemeente Nissewaard. Ook hebben er bewonersavonden plaatsgevonden om de wensen van de gebruikers in kaart te brengen.

Marijke van der Velden (raadslid voor de Nissewaardse VVD) geeft aan dat ze blij is dat er eindelijk gestart is met het herstellen van de Bernisse. “De kaalslag in de Bernisse had nooit mogen plaats vinden.

Door symbolisch drie wilgen terug te planten, heeft de Nissewaardse VVD dat al onderstreept en een uitnodiging aan het Waterschap gedaan deze kaalslag ongedaan te maken. Het is goed te vernemen dat het waterschap er nu werk van gaat maken om dit gebied te herstellen.

VVD-collegaraadslid Angelique Twisker vult daarop aan: “In de weg die nu bewandeld wordt, wordt ingestoken op participatie vanuit de omgeving. Dit kan ik alleen maar toejuichen en is mijns inziens de juiste route voor een zorgvuldig herstel.”

De uitvoering van het herstelplan zal naar verwachting de tweede helft van 2019 plaats vinden.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit Nissewaard! Like ons op Facebook.

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op
Top