Vragen over ondergrondse hoogspanningskabels

Nissewaard Lokaal heeft vragen gesteld over ondergrondse hoogspanningskabels. Aanleiding hiervan is een nieuwsbericht van RTL Nieuws, waarin het nieuwsprogramma constateerde dat de straling op een aantal plaatsen in Nederland bij huizen te hoog is. Deze straling geeft een licht verhoogde kans op kinderleukemie, aldus voorzitter van de Gezondheidsraad Pim van Gool op de site van RTL Nieuws.

De exacte locaties van ondergrondse hoogspanningskabels wordt geheim gehouden in verband met terrorismegevaar. Netbeheerder Tennet heeft wel aan RTL Nieuws aangegeven in welke gemeenten ondergrondse leidingen aanwezig zijn. Nissewaard blijkt een van die gemeenten.

Om die reden heeft Nissewaard Lokaal vragen gesteld aan het gemeentebestuur. De partij wil weten of bij de gemeente bekend is waar deze ondergrondse leidingen zich bevinden en of er risico’s zijn voor direct omwonenden. Daarnaast wil de partij weten, indien er risico’s zijn voor omwonenden, wat de gemeente gaat doen om deze risico’s te verkleinen.

20180511 – vragen ondergrondse hoogspanningskabels
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit Nissewaard! Like ons op Facebook.

1
Reageer op dit artikel

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Pia Maria van der Winden Recent comment authors
  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
Pia Maria van der Winden
Gast
Pia Maria van der Winden

Ik heb jarenlang vlakbij de hoogspanningskabels gewoond. Ook zijn ze van een bedrijf wezen meten in de kruipkelder hoeveel lekstroom en magnetisme er heerste; echter hebben ze nooit laten weten of het gevaarlijk is of was.
Destijds had ik een stalen Auping matras. In de morgen voelde ik daar gewoon een soort spanning in zitten. Het voelde alsof er hele zware beatboxen aan stonden.
Helaas is er bij mij een aantal jaren geleden een bloedziekte vastgesteld.
Wat zou de relatie tot elkaar zijn en waar moet je terrecht om hierover ook maar iets te zeggen.
Iedereen veegt zijn straatje toch schoon.

Top