Vraagtekens bij aanbesteding van Collectief Vraagafhankelijk Vervoer

0

Nissewaard Lokaal zet vraagtekens bij de aanbesteding van het Collectief Vraagafhankelijk Vervoer (CVV). Onlangs werd bekend dat het college het CVV in Nissewaard voorlopig heeft gegund aan Willemsen de Koning uit Arnhem. Willemsen de Koning kreeg eerder van de provincie Gelderland boetes ter waarde van € 1,1 miljoen.

Als gevolg daarvan heeft Willemsen de Koning voor vijf dochterondernemingen faillissement aangevraagd. Het bedrijf zei niet meer uit te komen, omdat de dienstverlening hierdoor verlieslatend is. Hierdoor dreigden 376 medewerkers hun baan te verliezen en het vervoer in de regio in de problemen te komen.

Nissewaard Lokaal maakt zich ernstig zorgen over de kwaliteit van de dienstverlening en de gevolgen voor het personeel van taxibedrijf Niemantsverdriet. Raadslid Tom den Daas heeft daarom namens de partij schriftelijke vragen opgesteld voor het college. Zo wil Den Daas onder meer weten of het college een back up plan heeft als vervoerder Willemsen de Koning haar verplichtingen niet nakomt. Daarnaast vraagt hij duidelijkheid over de eisen aan de nieuwe vervoerder. Is de gemeente alleen voor de laagste prijs gegaan of waren er ook andere eisen gesteld?

Lees de volledige vragen.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit Nissewaard! Like ons op Facebook.

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op