Voedselbanken luiden de noodklok

0

De Voedselbanken in de regio Rotterdam doen een noodoproep. Onlangs kregen zij voor de tweede keer geen levering vanuit het distributiecentrum van de Voedselbank Rotterdam. De oorzaak hiervan is dat er daar nagenoeg geen goederen meer voorradig zijn en de aanvoer volstrekt ontoereikend is.

Onlangs nog organiseerde de Voedselbank een inzamelingsactie bij de supermarkten in de regio. Een aantal leden van GroenLinks hielp mee bij deze actie. Hiermee wordt de noodvoorraad van de Voedselbank aangevuld. Dit is belangrijk voor wanneer er tijdelijk geen aanvoer is, zoals nu dus al voor de tweede keer in korte tijd het geval is.

Vanuit de Europese Unie zijn goederen en gelden beschikbaar om voor de allerarmsten ingezet te worden. Hier maakt Nederland echter geen gebruik van, omdat de regering, kort door de bocht, ontkent dat er armoede in ons land is.

GroenLinks vindt het een trieste constatering dat het nu nagenoeg onmogelijk is om mensen die de pakketten hard nodig hebben te helpen. Wij hebben onze fractie in de Tweede Kamer gevraagd haar invloed aan te wenden om de regering op andere gedachten te brengen. Aan de fracties van de partijen in de gemeenteraad van Nissewaard die zijn vertegenwoordigd in de Tweede Kamer hebben we gevraagd hetzelfde te doen.

Volg en like Nissewaard Actueel op Facebook.

Reageer op dit artikel

Laat als eerste een reactie achter.

avatar