‘Vluchtelingenopvang Spijkenisse moet 1 juli open’

0

De vluchtelingenopvang in Spijkenisse moet op 1 juli de deuren openen. Dat zegt de eigenaar van het pand aan de Boyleweg. De opvang gaat plaats bieden aan 250 asielzoekers. Het gebouw staat al jaren grotendeels leeg. “We moeten nog flink gaan verbouwen”, vertelt Huug Moerland. Hij is eigenaar van het gebouw.

“Ik vind het belangrijk om het pand weer een functie te geven”, vervolgt Moerland. “En daarnaast handel ik uit maatschappelijk belang om de vluchtelingen te helpen.”

Moerland is al ruim een jaar in gesprek met het Centraal orgaan opvang Asielzoekers over de vluchtelingenopvang. Op dit moment zijn er vier bedrijven in het pand gevestigd. Die mogen allemaal blijven.

Twee jaar
Wat verdient de eigenaar eigenlijk aan de opvang van de vluchtelingen? “Dat gaan we zien”, zegt Moerland. “We hebben een contract voor twee jaar. We zullen er zeker geld voor krijgen, maar het is geen vetpot.”

De vergunning voor de opvang moet nog worden aangevraagd. Als dat rond is, kan de eigenaar beginnen met de verbouwing. De gemeenteraad van Nissewaard moet het voorstel nog goedkeuren.

Bron: rijnmond.nl

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit Nissewaard! Like ons op Facebook.

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op