Villa Joep ontvangt cheque van € 2.340

Olifant Joep van Villa Joep heeft een week gelogeerd bij Careyn, de Vier Ambachten, centrum voor revalidatiezorg. Met eigen ogen heeft Olifant Joep gezien en ondervonden wat revalideren nu eigenlijk allemaal inhoud. Joep ontdekte al snel dat voorop staat dat revalidatie niet leeftijdgebonden is.

In de Vier Ambachten revalideren jongere en oudere cliënten, soms op zeer hoge leeftijd, om weer terug te keren naar hun eigen woning of een vervolginstelling als de eigen woning niet meer haalbaar is. En dat revalideren hard werken is, dat heeft Olifant Joep deze logeerweek van dichtbij meegemaakt.

Alles wat de behandelaren aanbieden is revalidatie en maakt onderdeel uit van het therapeutisch klimaat. Een toegewijd en deskundig team van zorg, medici en paramedici werken samen met de cliënt toe aan een spoedig herstel.

Een bijzonderheid binnen De Vier Ambachten is onder andere de Silver Fitt ruimte, een virtuele oefenomgeving voor mensen die revalideren. Zij kunnen hier diverse oefeningen doen met geavanceerde computers. Met behulp van een beeldscherm met daarop een spel kan men balansoefeningen doen; op de hometrainer lijkt het net of je in de bergen bent en op de loopband loop je door de straten van bijvoorbeeld Roosendaal.

Door meer te visualiseren en interactief bezig te zijn, nodigt de Silver Fitt de revalidanten meer uit en wordt het revalideren aantrekkelijker gemaakt. Deze Fit4U ruimte is er om het proces net wat aantrekkelijker te maken. Het is een soort Wii ruimte waar je met behulp van spelletjes het revalideren net wat leuker kunt maken. Dit ook met de hoop dat het herstel wat sneller gaat, simpelweg omdat het leuker is.

Joep: “Wat mij vooral zal bijblijven is dat het team echt superlief en geweldig is voor alle cliënten en dat revalideren toch echt topsport is! Het gaat absoluut niet vanzelf om weer beter te worden. En natuurlijk het geweldige bedrag (€ 2.340,35) dat bijeen is gehaald door allerlei activiteiten zoals koekjes bakken, rad van fortuin (met medewerking van de Markt, AH Heenvliet en Bakker Reedijk e.d.), verkoop van olifantjes en nog veel meer.”

Bron: Roel van Deursen

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit Nissewaard! Like ons op Facebook.

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op
Top