Viering Dag van de Leerplicht voor trouwe leerlingen op ijsbaan

0

Op vrijdag 17 maart gaan een aantal leerlingen van de zeven scholen voor voortgezet onderwijs in Nissewaard in het kader van de ‘Dag van de Leerplicht’ met Kees Dijkman de wethouder van onderwijs een ochtend schaatsen op de ijsbaan van Winterland in Spijkenisse. Het gaat dan om leerlingen die zelden of nooit te laat komen en nooit spijbelen.

Positieve invulling
Jaarlijks wordt door Ingrado, de vereniging van Leerplichtambtenaren, het initiatief genomen tot het vieren van de ‘dag van de leerplicht’. De dag krijgt in Nissewaard een positieve invulling, omdat de wethouder van elke middelbare school maximaal tien leerlingen die dit schooljaar nog nooit te laat op school zijn gekomen en niet hebben gespijbeld, wil trakteren op een ochtend schaatsen op de ijsbaan in het centrum van Spijkenisse. Dit natuurlijk met daarbij een passend hapje en drankje voor iedere deelnemer.

Complimentje
Dankzij de inzet van leerlingen en scholen gaat het met 95 procent van de leerlingen prima. Die leerlingen komen nooit met een leerplichtambtenaar in aanraking, maar behalen dankzij het prima onderwijs dat op de scholen in Nissewaard wordt gegeven wel hun startkwalificatie.

Daarom heeft de wethouder de scholen gevraagd op zoek te gaan naar tien leerlingen die daarvoor een complimentje verdienen. Dat ontvangen zij van de meeschaatsende wethouder die deze succesvolle leerlingen daarmee graag op glad ijs in het zonnetje zet.

De leerlingen komen om 10.00 uur bij de schaatsbaan aan en worden om 10.10 uur welkom geheten door wethouder Dijkman. Daarna is de ijsvloer tot 12.00 uur voor de leerlingen die tussendoor ook nog een versnapering krijgen.

Volg en like Nissewaard Actueel op Facebook.