VertelFestival Brielle

Op zaterdag 6 augustus kunt u weer luisteren naar spannende, verrassende en ontroerende verhalen tijdens de negende editie van het Vertelfestival. Dit jaar is het festival in een nieuwe vorm gevat.

In plaats van locaties verspreid door de hele binnenstad van Brielle, heeft de Stichting Kunst en Cultuur Brielle die het festival organiseert, dit jaar gekozen voor een locaties in een kleiner gebied, zodat er een sfeervol festivalgebied ontstaat.

Het gebied omvat het gebied tussen de tuin van de Rooms-Katholieke kerk aan de Venkelstraat, het schoolplein van het Geuzenschip en de Catharijnekerk.

Het festival begint zoals ieder jaar om 11.45 uur met de voorlezing van de burgemeester, die dit jaar niet op de Markt maar voor de Sint-Catharijnekerk zal plaatsvinden. De eerste vertellingen beginnen om 12.15 uur.

Zoals elk jaar wordt er speciaal voor de jeugd een spannend verhaal verteld op de meest spectaculaire locatie van Brielle, die normaal niet voor het publiek geopend is: de torenzolder van de Sint Catharijne.

Na het verhaal worden de kinderen rondgeleid door de leden van het Klokkenluidersgilde op de luidzolder waar de klokken hangen en mogen ze misschien zelf de klokken luiden.

Om 16.30 wordt het festival afgesloten met de performance van een professionele verteller, Nico Prins.

Vertelfestival

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit Nissewaard! Like ons op Facebook.

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op