Verstevigen 500 balkons in Spijkenisse start medio augustus

Voor woningcorporatie Maasdelta start Rendon direct na de bouwvak met het verstevigen van de balkons en galerijvloeren van bijna 500 flatwoningen in Spijkenisse. De flats liggen in de wijk Groenewoud.

Maasdelta koos voor een uitgebreid onderzoek omdat de wet- en regelgeving rondom balkons en galerijvloeren vorig jaar is verscherpt. Bij de bouw van de flatwoningen in de jaren 60 was gekozen gekozen voor balkons en galerijen die vrij hangen en verbonden zijn met de binnenvloeren.

Geen zorgen
Peter Nuiten is voorzitter van de Vereniging van gecertificeerde Betonreparatiebedrijven (VBR) en technisch directeur van de Rendon Onderhoudsgroep: “Door Maasdelta zijn waar nodig meteen tijdelijke maatregelen genomen.

De bewoners hoeven zich daarom geen zorgen te maken.” Om de draagkracht op lange termijn te verzekeren, bedacht onderzoeksbureau IOB samen met Rendon een slimme oplossing.

Minimale overlast voor bewoners
Maasdelta, IOB en Rendon slaagden erin om een plan van aanpak uit te werken waarin rekening is gehouden met het minimaliseren van de overlast voor de bewoners. Na de zomer begint Rendon met het aanbrengen van funderingspalen voor de stalen draagconstructie van de galerijen. Tegelijkertijd brengen we vanaf de voorkant van de balkons tot in de woningvloer extra wapeningsstaven aan. Het werk duurt tot eind van dit jaar.

Bron: https://rendon.nl

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit Nissewaard! Like ons op Facebook.

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op