Vernon P. voor ogen vriendin geliquideerd

De 40-jarige Antilliaan Vernon P. uit Spijkenisse, die tot zes jaar celstraf was veroordeeld voor een schietpartij in café El Hombre in zijn woonplaats, is zaterdagavond geliquideerd op de parkeerplaats voor zijn flatwoning aan de Zuidakker. Dit meldt het AD vandaag.

Voor de ogen van zijn vriendin en een klein kind werd de man neergeschoten. Buurtbewoners zeggen acht schoten te hebben gehoord, maar de man werd door zeven kogels geraakt. Hulpverleners waren volgens de politie snel ter plaatse, maar hun ingrijpen mocht niet meer baten. De man overleed om 19.40 uur. De politie is druk bezig met forensisch onderzoek en heeft een Team Grootschalige Opsporing (TGO) opgetuigd. ‘Dat betekent dat een team van 20 tot 25 rechercheurs zich buigt over de zaak,’ aldus Roland Ekkers van de Rotterdamse politie.

De verdachte is gevlucht in een kleine auto, mogelijk een Toyota Aygo, meldden getuigen. De politie denkt te weten wie de schutter is. Agenten zijn naar hem op zoek.

Het slachtoffer werd in 2008 tot 6 jaar cel veroordeeld voor de schietpartij in de kroeg El Hombre. Vernon P. liep in september 2007 het café in en opende het vuur op twee anderen. De twee 24-jarige mannen hadden hem kort daarvoor ernstig mishandeld en zouden hem ook hebben bedreigd. Volgens buurtbewoners ging de vete destijds om een gestolen ketting. Alle drie de mannen liepen met vuurwapens rond.

Wraak
Bij het vuurgevecht in de horecagelegenheid aan de Voorstraat werden zes mensen geraakt, onder wie een vrouw van 32 jaar die niets met de ruzie te maken had. De kogel eindigde net naast haar hart. Een andere man werd getroffen in zijn arm en hield er blijvend letsel aan over.

Vernon P. was nog niet zo lang geleden op vrije voeten gekomen. ‘Ze hadden destijds beloofd wraak te komen nemen,’ weet een buurtbewoner.

Maar mogelijk spelen bij de liquidatie van zaterdagavond toch andere achtergronden een rol. Veel mensen klagen over drugsdeals in de straat door een grote groep Antillianen. ‘Je kunt alles kopen wat je wilt. Cocaïne, alle harddrugs zijn mogelijk.’ Er werd ook geleverd op bestelling. ‘Een soort koeriersdienst. Zo gaat dat hier al jaren. Dat is typisch De Akkers.’

‘De Akkers zijn een zootje,’ zegt een vrouw die al 31 jaar in de wijk woont. De politie moet harder gaan ingrijpen, zegt ze. ‘En de woningbouwverenigingen ook. Grote groepen hangen hier rond en staan te dealen. Ze verzamelen zich vaak bij de patatzaak. Als je daar dan langskomt, is dat best intimiderend.’ Medelijden is er met de moeder van het slachtoffer. De vrouw, die actief is bij de Jehova’s getuigen, verloor onlangs ook al haar andere zoon. ‘Het verdriet is enorm.’

De politie weet nog niet of er een link is tussen El Hombre en de dood van de man. ‘We kijken uiteraard naar het verleden van het slachtoffer, maar ook naar het heden.’ Na de schietpartij hingen vrienden van het slachtoffer nog enige tijd rond bij de plaats delict. Daarbij brak volgens omstanders bijna een vechtpartij uit door oplopende spanning en ruzie. De groep stoof uiteindelijk weg in auto’s.

Bron: ad.nl

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit Nissewaard! Like ons op Facebook.

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op