Vernieuwing metrosporen op traject Heemraadlaan – De Akkers

Van 8 juni tot en met 5 juli werkt de RET aan de vernieuwing van de metrosporen tussen station Heemraadlaan en De Akkers. Na jaren van intensief gebruik zijn de metrosporen aan vervanging toe. Door deze te vervangen zorgt de RET ervoor dat de metro ook in de toekomst een veilige, snelle en comfortabele verbinding blijft met zo min mogelijk hinder voor de omgeving.

Wat betekenen de werkzaamheden voor u?
Het vervangen van de metrosporen maar ook het aan- en afvoeren van materialen door werkverkeer en hijskranen, kan geluidshinder veroorzaken. Daarnaast rijdt de metro met een aangepaste dienstregeling. Uiteraard doet de RET haar best om de overlast zoveel mogelijk te beperken.

Wat gebeurt er precies?
De metrosporen en bevestigingen worden vanaf station De Akkers tot net voorbij station Heemraadlaan vervangen. Bij het verwijderen van het spoor worden ook wat kleine delen asbest verwijderd. Omdat de materialen niet bewerkt worden (gebroken, gezaagd of gescheurd), is er voor de omgeving geen risico. Een gecertificeerd asbestsaneringsbedrijf zorgt ervoor dat het volgens de wettelijke veiligheids- en milieuvoorschriften gebeurt.

Wanneer wordt er precies gewerkt?

Van maandag 8 juni tot en met zondag 5 juli werkt de RET dag en nacht. De RET realiseert zich dat dit zorgt voor enige hinder voor direct omwonenden, maar wil op deze manier de periode van overlast zo kort mogelijk maken.

Vanaf 25 mei kunt u al iets merken van de werkzaamheden. Dan worden er tussen 23.00 uur en 07.00 uur bouwmaterialen aan- en afgevoerd per spoor.

De metro U kunt de gehele periode van de werkzaamheden gebruik maken van de metro. Metrolijn D rijdt tijdens de werkzaamheden via één spoor bij station Spijkenisse Centrum. Het spoor waarop gereden wordt wijzigt ten tijde van de werkzaamheden. Metrolijn C rijdt alleen tussen de Terp en Hoogvliet. Houdt u rekening met extra reistijd, perronwijzigingen en een eventuele extra overstap.

Kijk voor een actueel reisadvies op www.ret.nl/omleidingen.

Verkeer
Vanaf het parkeerterrein aan de Hekelingseweg net ten noorden van station Heemraadlaan worden de bouwmaterialen omhoog gehesen. Daarnaast plaatst de aannemer een trappentoren voor het bouwpersoneel op het parkeerterrein aan de Lijnzaaddreef. Op deze twee locaties vervallen enkele parkeerplaatsen.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit Nissewaard! Like ons op Facebook.

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op