Verkeersmaatregelen Paardenmarkt

Dit weekend is het weer feest in Heenvliet. De jaarlijkse paardenmarkt en bijbehorende kermis worden dit pinksterweekend weer georganiseerd. Wij hopen op mooi weer en een geweldige sfeer.

Gezien de verwachte drukte verwachten we weer een hoop problemen met het parkeren rond Heenvliet. Om alles goed te laten verlopen zijn er een aantal maatregelen genomen. Verder het advies, om daar waar mogelijk, op de fiets of lopend te komen.

Verkeersmaatregelen zaterdag
De Markt is vanaf 10:00 uur afgesloten voor alle verkeer i.v.m. de “Kastanjerie”.

Vanaf 12:00 uur tot 17:00 uur is de Verdouwenhoeck tussen Gouwershoeck en Bloemendaele i.v.m. ’t Spanterom afgesloten voor alle verkeer. Gedurende deze afsluiting wordt op de omleidingroute via Gouwershoeck, Steenhoeck en Bloemendaele eenrichtingsverkeer ingesteld het dorp in, dit wordt met eenrichtingsverkeer borden aangegeven, al het verkeer dient het dorp te verlaten via de Wieldijk.

De Weth. Gelderlandlaan en de Stationsweg zijn afgesloten voor doorgaand verkeer.

Verkeersmaatregelen zondag, 1e pinksterdag
Van 12:00 uur tot 17:00 uur is het hele dorp afgesloten voor verkeer, behalve ontheffingshouders en inwoners van Heenvliet. Inwoners van de Bloemendaele wijk wordt aan de zijde van de Groene Kruisweg het dorp ingelaten, voor de overige wijken geldt, dat zij over de Wieldijk het dorp in kunnen.

Parkeren voor het evenement vindt plaats op het parkeerterrein Bernisse Oost tussen Geervliet en Heenvliet. Dit is betaald parkeren (€3,-) en wordt middels verkeersregelaars geregeld. Vervoer van en naar het dorp is hierbij inbegrepen.

Verkeersmaatregelen maandag, 2e pinksterdag
Toldijk tussen Heenvliet en Geervliet en de Welleweg bij de Groene Kruisweg zullen van 04:00 uur tot 17:00 uur afgesloten zijn voor alle verkeer.

Van 04:00 tot 17:00 uur zal Heenvliet via de kruising Groene Kruisweg – Verdouwenhoeck alleen voor paardenhandelaren en marktkooplieden toegankelijk zijn. Tevens zal dan ook het dorp worden afgesloten op de Wieldijk.

Effectief wordt het gehele dorp afgesloten voor alle autoverkeer, ontheffingshouders en inwoners van Heenvliet uitgezonderd.

Inwoners van de Bloemendaele wijk wordt aan de zijde van de Groene Kruisweg het dorp ingelaten, voor de overige wijken geldt, dat zij over de Wieldijk het dorp in kunnen.

De Welleweg wordt middels hekken afgesloten. Deze hekken worden met kettingen en sloten verankerd.

Parkeren voor het evenement vindt plaats op het parkeerterrein Bernisse Oost tussen Geervliet en Heenvliet. Dit is betaald parkeren (€3,-) en wordt middels verkeersregelaars geregeld. Vervoer van en naar het dorp is hierbij inbegrepen.

De kern van Heenvliet is voor auto’s slechts bereikbaar als de bestuurder beschikt over een door de organisatie afgegeven toegangsbewijs.

Langs de Groene Kruisweg wordt d.m.v. borden aangegeven dat het verboden is om te parkeren in de bermen.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit Nissewaard! Like ons op Facebook.

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op
Top