Verhuftering in de raad?

De verhuftering in de maatschappij neemt ook zijn toevlucht in de gemeenteraad. Inwoners die komen inspreken worden regelmatig de maat genomen door de aanwezige college- en raadsleden. Zo werd een woordvoerder van de Bewonersgroep Omgeving Heemraadlaan (BOH) onlangs door een wethouder bekritiseerd in de commissie ROB. Maar niet alleen wethouders maken zich hier schuldig aan. Ook raadsleden van VVD en ONS hebben menig inwoner in de commissie ROB de maat genomen.

TROTS Spijkenisse betreurt het dat inwoners worden aangevallen op hun wijze van inbreng. Volgens de partij schrikt dit inwoners af. Daarnaast ervaren inwoners het alsof er niet naar ze geluisterd wordt. Zij zullen een volgende keer wel twee keer nadenken alvorens te besluiten in te spreken, vermoedt de partij.

De partij vindt het kwalijk dat inwoners dit zo ervaren. “In feite zijn inwoners de baas van de gemeenteraadsleden, raadsleden zijn door hen gekozen”, zo vergelijkt fractievoorzitter Mia Sliwinski van TROTS. “Kan je je voorstellen dat je zo tegen je werkgever uitvalt? Ik dacht het niet. Waarom accepteren we dit dan wel van raadsleden”, zo vraagt zij zich af.

TROTS Spijkenisse wil dit probleem bij de burgemeester kenbaar maken en in het volgende fractievoorzittersoverleg (seniorenconvent) bespreken. De fractie wil bereiken dat inwoners zich weer welkom voelen. “Voor veel mensen is het een hele stap om in de raad te komen inspreken. Laten we hen dan een schouderklopje geven in plaats van hen ter plekke af te branden”, besluit Sliwinski.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit Nissewaard! Like ons op Facebook.

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op
Top