Verbinding (brom)fietsers en voetgangers Botlekbrug dicht tot 15 april 2019

De verbinding voor (brom)fietsers en voetgangers bij de Botlekbrug wordt uit veiligheidsoverwegingen afgesloten vanaf maandag 24 december 2018 10.00 uur tot 15 april 2019. De omleiding voor (brom)fietsers en voetgangers loopt via de Spijkenisserbrug.

Extra werkruimte Botlekbrug nodig
De verbinding wordt afgesloten om ruimte te maken voor de werkzaamheden aan de Botlekbrug die tot 15 april 2019 plaatsvinden. De werkzaamheden vinden op en direct naast de verbinding voor (brom)fietsers en voetgangers plaats.

Hierdoor kan de veiligheid voor zowel de (brom)fietsers en voetgangers als de mensen die op de brug moeten werken niet meer worden gegarandeerd. Daarom heeft Rijkswaterstaat helaas moeten besluiten om de verbinding af te sluiten.

Vooruitlopend op de werkzaamheden gaat de verbinding vanaf maandag 24 december 2018 10.00 uur al dicht, omdat er in deze vakantieperiode te weinig verkeersbegeleiders beschikbaar zijn. De verkeersregelaars zijn in deze periode niet beschikbaar in verband met (kerst)evenementen.

Fietsregeling Botlekbrug
Rijkswaterstaat wil het reizen met de (brom)fiets blijven stimuleren. (Brom)fietsers die normaal over de Botlekbrug gaan, maar nu via de Spijkenisserbrug moeten omrijden, kunnen zich daarom aanmelden voor de fietsstimuleringsactie via de website van De Verkeersonderneming.

De actie gaat op 7 januari 2019 van start en duurt zolang de (brom)fietsverbinding van de Botlekbrug is afgesloten. Deze fietsstimuleringsactie is een initiatief van Rijkswaterstaat en wordt uitgevoerd door De Verkeersonderneming.

Omleidingsroute

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit Nissewaard! Like ons op Facebook.

1
Reageer op dit artikel

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
JJD Recent comment authors
  Subscribe  
nieuwste oudste meest gestemd
Abonneren op
JJD
Gast
JJD

Alleen maar klootzakken werken daar bij Rijkswaterstaat.

Top