Veiligheidsdag in centrum Spijkenisse

Zaterdag 21 oktober staat Spijkenisse in het teken van veiligheid. Van 10.30 – 16.30 uur zijn er op verschillende plekken in het centrum demonstraties te zien en kunt u een kijkje nemen bij de informatiestands van brandweer, politie en vele andere instanties.

Altijd al eens zelf willen blussen, dieren willen redden of een politieauto van binnen willen bekijken? Dat kan allemaal! De hulpverleners nemen hun speciale voertuigen mee zodat u deze van dichtbij kunt bekijken.

Ook kunt u zelf zien wat u kunt doen om ongelukken te voorkomen/wanneer u in een onveilige situatie belandt. Dat je hier niet vroeg genoeg mee kan beginnen wordt bevestigd door de aanwezigheid van de jeugdpolitie, de jeugd EHBO en de jeugdbrandweer!

Uitstraat en plein
De Stichting Dieren4u Nederland laat zien hoe zij te werk gaat en daagt kinderen uit om een (knuffel) hond te komen redden. Natuurlijk mag u de dierenambulance van binnen en buiten bekijken. Heeft u plannen om uw huis of bedrijf te beveiligen? Hercules beveiliging laat zien wat er op dit gebied allemaal mogelijk is.

Heeft u er al eens aan gedacht dat Staatsbosbeheer ook bijdraagt aan onze veiligheid? Bezoek de kraam en zie hoe zij zorgen voor een veilige omgeving. En kent u hem nog? De C10, de Chevrolet die je volgens de Rotterdammers liever niet van de binnen moest bekijken…. Het Politiemuseum heeft nog een prachtig exemplaar dat tijdens de Veiligheidsdag rustig van binnen (en van buiten) kan worden bewonderd.

ABC complex (passage bij C&A)
Ook de Brandweer heeft items uit haar museum in Hellevoetsluis meegenomen. De EHBO Spijkenisse met haar Lotus team geeft demonstraties over hoe je eerste hulp kunt verlenen. De combinatiefunctionarissen van de gemeente Nissewaard zijn de spil in de wijk en een aanspreekpunt als het gaat om Zorg en Samenleving.

Pleintje voor de Kopspijker (Nieuwstraat)
Hoe maak je als bewoners je buurt veiliger? Ga in gesprek met het team van Buurtpreventie, ze helpen u graag. Ook vindt u hier de Gemeentelijke Opsporingsambtenaren (GOA’s), zij vullen de politie aan bij het handhaven van de openbare orde en veiligheid.

U kent hem vast wel van televisie. Harm Alarm, ‘Maak het inbrekers niet te makkelijk, ik blijf het toch zeggen, hoor’ onze inbraakpreventie mascotte loopt rond bij de Kopspijker en wil graag met u op de foto. En bij Harm Alarm leveren kinderen ook hun compleet ingevulde stempelkaart in en krijgen een leuk cadeautje.

Stempelkaart
Kinderen kunnen bij de kraampjes van de deelnemende organisaties een stempelkaart ophalen. Hierop staan verschillende vragen over de Veiligheidsdag, de antwoorden zijn te vinden bij de verschillende deelnemers. Lever je een volle kaart in bij Harm Alarm voor de Kopspijker in de Nieuwstraat, dan krijg je een leuk cadeautje.

Kopspijker passage
In de passage staan vertegenwoordigers van DCMR Milieudienst Rijnmond, EHBO/Lotus Hekelingen, Burgernet, Stichting JOZ Rotterdam Jongerenwerk. Ook hier zijn verrassende demonstraties te zien, kunt u zelf een geurproef doen en doet u handige weetjes op.

Theaterplein
Op dit plein allerlei activiteiten van de Veiligheidsregio, het Veilig leven programma van de brandweer en de Reddingsbrigade. Doe mee met de rolstoelrace van het Rode Kruis, kinderen kunnen lekker springen op het brandweer springkussen en een brandje blussen als de vlam in de pan slaat.

De collectebus van het Rode Kruis voor de opbouw van Sint Maarten is blij met uw donatie. De jeugdbrandweer heeft allerlei leuke spellen in petto voor de jonge bezoekers.

Parkeerterrein bij Marrewijkflat (Breestraat)
Op het parkeerterrein bij de Marrewijkflat is een indrukwekkende verzameling van politie voertuigen te vinden. Laat uw vingerafdrukken afnemen bij de arrestantenbus of maak een praatje met de mensen van de Mobiele Eenheid.

Natuurlijk kan u ook een kijkje nemen in het Mobiele Eenheid voertuig. Ook geeft de politie tips over hoe u inbraak in uw woning en diefstal kunt voorkomen. Ooit wel eens gezien hoe een autowrak wordt opengeknipt na een ongeval? Kom kijken.

De bereden politie maakt regelmatig een rondje door het centrum. Om 10.30 uur en om 14.00 uur is er een wervelende demonstratie, waarin de soepele samenwerking tussen de verschillende hulpdiensten politie, brandweer en ambulance zichtbaar wordt.

Paardentram
Vanaf het Theaterplein vertrekt de Burgernet paardentram, waarmee u gratis een ritje door het centrum kunt maken. De rit eindigt ook weer op het Theaterplein.

Opening Veiligheidsdag bij Marrewijkflat
De Veiligheidsdag wordt om 10.30 uur officieel geopend door burgemeester Mirjam Salet. De ludieke opening vindt plaats op het parkeerterrein bij de Marrewijkflat (Breestraat). Er volgt dan een wervelende demonstratie waarin de soepele samenwerking tussen de verschillende hulpdiensten politie, brandweer en ambulance zichtbaar wordt.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit Nissewaard! Like ons op Facebook.

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op