Veiligheidsdag in centrum Spijkenisse

Spijkenisse staat zaterdag 10 oktober in het teken van veiligheid. Van 10:00 tot 16:00 uur zijn er op verschillende plekken in het centrum demonstraties te zien of kunt u een kijkje nemen bij de informatiestands van brandweer, politie en vele andere instanties. Brandweer en politie nemen speciale voertuigen mee, die u van dichtbij kunt bekijken. In Theater de Stoep is een veiligheidsmarkt, een speciaal theaterprogramma en u kunt er een workshop volgen.

Theater de Stoep
In de kleine zaal start om 10:45 uur een presentatie over Burgernet. Hierna geeft de politie informatie voor senioren over veiligheid. Tijdens deze bijeenkomst worden veelvoorkomende situaties nagespeeld en besproken. Ook kunt u uw eigen ervaringen delen en vragen stellen. Om 12:45 uur laat een voormalig inbreker in de foyer op de 1e etage zien hoe gemakkelijk het is om een woning binnen te komen.

Natuurlijk krijgt u goede tips en oplossingen over hoe u dit in uw eigen huis kunt voorkomen. Ook zijn er mooie prijzen te winnen. Om 14:30 is er opnieuw een presentatie over Burgernet en volgt een leuke voorstelling van Wijktheater De Akkers over verleden, heden en toekomst van de wijk.

Veiligheidsmarkt
Op de veiligheidsmarkt in de foyer van Theater de Stoep hebben veel organisaties een informatiestand. Denk hierbij aan Spijkenisse Medisch centrum, Veilig Verkeer Nederland, Buurtpreventie Nissewaard, het jongerenwerk, Hang- en sluitwerk De Man beveiliging, EHBO, Rode Kruis, leveranciers van blusmateriaal, de Gemeentelijk Opsporingsambtenaren en de Dierenambulance (Dieren4u).

Er wordt ook extra aandacht gevraagd voor de anti-inbraakcampagne Maakhetzeniettemakkelijk.nl. Vanaf het Theaterplein vertrekt de Burgernet paardentram, waarmee u gratis een ritje kunt maken.

Theaterplein: brandweer
De brandweer laat op het Theaterplein zien wat inwoners zelf kunnen doen om brand te voorkomen. Bijvoorbeeld hoe je kunt voorkomen dat een vlam in de pan een steekvlam wordt. Of welk type rookmelder geschikt is. Daarnaast zijn er verschillende voertuigen van de brandweer te bekijken, waaronder een tankautospuit.

Ook is er een historisch voertuig van het Brandweermuseum te zien. De jeugdbrandweer is ook aanwezig. Verder geeft de Reddingsbrigade op het Theaterplein bij het water demonstraties.
In de Nieuwstraat bij de ingang van de Kopspijker, is een ambulance van binnen en buiten te zien en staat een SIGMA-team paraat.

Dit team bestaat uit vrijwilligers van de Geneeskundige Eenheid, speciaal opgeleid om de professionele hulpverleners te ondersteunen. In de Kaaistraat vindt u Scouting Hartelgroep met allerlei activiteiten.

In de Uitstraat en op het plein geven brandweer, ambulance en politie gezamenlijke demonstraties. Kijk bijvoorbeeld hoe een auto wordt opengeknipt. De politie geeft op het plein tips over hoe u inbraak in uw woning en diefstal kunt voorkomen.

Ook is er een rollerbank en u kunt uw fiets laten graveren. U kunt hier ook kennis maken met de politiekids: kinderen in de leeftijd van 6 tot en met 10 jaar die zich op een leuke manier inzetten voor de veiligheid in de wijk. Verder is er een historisch voertuig van het Politiemuseum te bewonderen.

Meer informatie is te vinden op www.nissewaard.nl/veiligheidsdag

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit Nissewaard! Like ons op Facebook.

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op
Top