Uitdaging voor wandelaars Voorne-Putten-Rozenburg

In 2016 legt Recreatieschap Voorne-Putten-Rozenburg een wandelroutenetwerk met knooppunten aan. Daarbij roepen we graag de hulp in van enthousiaste vrijwilligers. Voorne-Putten-Rozenburg (VPR) heeft de wandelaar veel te bieden: een afwisselend landschap met dijken, akkers en kreken, historische dorpskernen, en prachtige natuur- en recreatiegebieden.

In navolging van het succesvolle fietsknooppuntennetwerk werkt het recreatieschap nu, in samenwerking met Marketing OP Voorne-Putten, aan een knooppuntennetwerk voor wandelaars. In andere regio’s zijn al wandelknooppuntennetwerken gerealiseerd, zoals op het aangrenzende Goeree-Overflakkee en in Hof van Delfland. De netwerken worden in heel Zuid-Holland uitgerold.

Het huidige wandelroutenetwerk van het schap (o.a. Rozenburgpad, Landgoederenpad, Voornepad) wordt uitgebreid met andere routes en omgevormd tot een knooppuntensysteem. De huidige bewegwijzering van deze routes komt te vervallen. Ook andere gemarkeerde wandelroutes zoals Lange Afstand Wandelpaden (LAW) haken aan en lopen dan via de knooppunten.

Door het aan elkaar knopen van vele routes en paden ontstaat er een totaal wandelroutenetwerk van circa 375 kilometer. De bewegwijzering bestaat uit knooppuntpalen, herhalingsmarkeringen en informatiepanelen. Ook wordt er een aantal bankjes geplaatst.

De aanleg van het wandelroutenetwerk is gepland in het tweede kwartaal van 2016. G.Z-H. is de uitvoerende organisatie van het Recreatieschap. Wij willen graag vrijwilligers betrekken bij de volgende onderdelen:

⦁ vóór de realisatie: controle van het concept ‘beeldbestek’ dat de aannemer opstelt (check of alle ingemeten locaties van knooppuntpalen en infopanelen goed zijn, wat er eventueel anders kan om de route te verbeteren);
⦁ kort na de realisatie: controle in het veld op het werk van de aannemer;
⦁ structureel na de realisatie: jaarlijkse visuele inspectie van het netwerk, verdeeld in trajecten per (tweetal) vrijwilliger(s).

Wandelaars die op VPR wonen, goed ter been zijn, graag wandelen en zich willen inzetten voor het wandelnetwerk worden van harte uitgenodigd om zich vóór 22 oktober 2015 aan te melden via heerlijkbuiten@pzh.nl o.v.v. wandelroutenetwerk VPR. Graag aangeven aan welk onderdeel/welke onderdelen u mee wilt doen.

Bij voldoende animo wordt er in november een eerste bijeenkomst georganiseerd in de regio.

Meer weten?
Vragen over dit bericht kunt u stellen aan Recreatieschap Voorne-Putten-Rozenburg p/a G.Z-H, telefoonnummer 010/2981010.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit Nissewaard! Like ons op Facebook.

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op
Top