Twee aanhoudingen na straatrace Spijkenisse

Op vrijdag 5 augustus hebben medewerkers van het Team Verkeer Rotterdam korte metten gemaakt met twee straatracende voertuigen op de Schenkelweg in Spijkenisse. De medewerkers hoorden de twee voertuigen hard aan komen rijden en, eenmaal in beeld, zagen zij dat de racende voertuigen het overige verkeer met een groot snelheidsverschil inhaalden en elkaar te snel af probeerden te zijn.

Beide bestuurders zullen zich op een later moment moeten verantwoorden voor hun gedrag. Overigens is de maximale straf voor straatracen (artikel 10 van de Wegenverkeerswet 1994), een gevangenisstraf van maximaal 2 maanden of een geldboete van de 2e categorie (4100 euro).

Later op de avond werd op de Maaswijkweg in Spijkenisse een korte snelheidscontrole gehouden gericht op excessieve snelheidsovertredingen. Hierbij werd een bestuurder gecontroleerd op een snelheid van 114 km/u, waar 50 km/u is toegestaan.

Het rijbewijs van de bestuurder is ingevorderd en na overleg met de Officier van Justitie is eveneens het voertuig in beslag genomen. Daarnaast is de bestuurder aangemeld bij het CBR.

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws uit Nissewaard! Like ons op Facebook.

Reageer op dit artikel

avatar
  Subscribe  
Abonneren op